Събота, 02 Октомври 2021 20:27
Найден Найденов: Успяхме да спечелим във важните моменти
Снимка: Костадин Андонов/БФВ
Старши-треньорът на националния ни отбор по волейбол за мъже до 21 години Найден Найденов беше доволен от победата над Чехия с 3:1 на Световното първенство, но отчете и пропуските в играта на момчетата.
 
„Успяхме да спечелим във важните моменти и по този начин да вземем мача. След първия гейм се видя, че са необходими промени в състава, въпреки че и в него вървяхме равностойно. Но усещах, че трябва да се промени нещо и се радвам, че момчетата, които влязоха успяха да заиграят и да променят представянето ни. Не бих казал, че сервисът на Чехия ни е разколебал. Имаше грешки на моменти, но се справихме. По-големият проблем беше изграждането на тройния блок. Изпуснахме страшно много топки и контраатаки, което е недопустимо. Можехме да си решим нещата и по-бързо, но важна е победата“, каза Найденов.
 
Утре България ще играе за 5-о място с победителя от мача Бразилия – Белгия, като безспорен фаворит са бразилците.
 
„Няма нищо невъзможно между тези отбори. Ако вдигнем още малко нивото и намалим грешките на контраатака, всичко е възможно“, завърши Найден Найденов.

БФВолейбол благодари на своите партньори: Лидл България, Гаритидж парк, СпортДепо, ОМВ България, Аджибадем Сити Клиник, Юнион Ивкони, Бачково, Булсатком, Спорт Тото, Министерство на Туризма, Министерство на младежта и спорта.