Неделя, 17 Октомври 2021 19:51
Хебър е новият носител на Суперкупата на България
НВЛ/ Start-photo.bg

Хебър Пазарджик започна по отличен начин сезон 2021/2022, след като надви Нефтохимик с резултат 3:1 (16-25, 25-22, 25-21, 25-18) в битка за Суперкупата на България. Това е втори трофей от надпреварата за пазарджиклии, след като тимът успя да извоюва отличието през 2019 година. Италианският посрещач Якопо Масари, който завърши като най-резутлатен играч с 18 тамки, пък се окичи с титлата MVP на мача.

Мартин Коста Бланко отново пое функциите на старши треньор в Хебър, тъй като Камило Плачи продължава да се възстановява от здравословни проблеми.

Двубоят, състоял се в зала “Иван Вазов” в Стара Загора, поднесе редица емоции на волейболните фенове, които имаха възможност да следят срещата на живо по каналите на Diema Xtra.

thumbnail KBA 2840

 

 

Въпреки контузията която получи капитанът Николай Николов минути преди първия съдийски сигнал, бургазлии стартираха по-убедително. Момчетата на Николай Желязков взеха превес в първия гейм след убедителна игра в атака и силно представяне на сервис, което от своя страна попречи на организирането на атаката на Хебър.

Въпреки че следващият гейм започна по подобен начин с размяна на точки и лек превес на бургазлии, Масари и неговите съотборници реагираха бързо и успяха да изравнят резултата чрез подобрено представяне на блок.

 

thumbnail KBA 0459

Вдъхновени от връщането в мача, състезателите на Хебър показаха най-доброто от себе си в оставащите два гейма. От другата страна на мрежата Нефтохимик опитваше да задържи интригата в двубоя, но по-презицни на блокада в решаващите моменти състезателите от Пазарджик успяха да надиграят противника и да се поздравят с победата.

 

thumbnail KBA 1824

“Изключително съм доволен от днешната победа и тази първа купа този сезон. Щастлив съм за моите съотборници, за треньорите, за щаба, за всичките ни фенове в Пазарджик. Сега продължаваме напред и гоним нови цели!”, каза Масари.