Петък, 19 Ноември 2021 23:41
Марица (Пловдив) записа 120-та поредна победа в българското първенство
Марица (Пловдив) записа 120-та поредна победа в българското първенство Снимка: ВК Марица

В женския елит Демакс Лига, Марица достигна забележително постижение, записвайки 120-та поредна победа (в серия, започнала преди шест години). ЦСКА и Варна ДКС също се поздравиха с победи този петък.

 

#nvlVolleyLadies

 

Марица Пловдив 3-0 Локомотив 1929 (25-11, 25-18, 25-12)

 

Марица Пловдив записа 120-та поредна победа в женския елит, след като тозипетък надигра с 3-0 отбора на Локомотив 1929.

 

Това е трети чист успех за пловдивчанки в Демакс Лига като те заемат второ място във временното класиране, следвайки лидера Казанлък Волей.

 

Марица доминира напълно в първия гейм, взимайки предимство с 15-2, затруднявайки съперника със силна игра на сервис (три аса на Кристина Гунчева) и добра игра в центъра. Гостенките се опитаха да се противопоставят на ритъма на игра на своите съпернички във втория гейм, но не успяха и пловдивчанки се доближиха до победата. Без никакви проблеми, жълтосините затвориха мача в своя полза, демонстрирайки по-добра класа и в третата част на мача.

 

Варна ДКС 3- 0 Берое (25-14, 25-16, 25-14)

 

Варна ДКС записа трета победа в Демакс Лига, след като този петък надигра с 3-0 отбора на Берое (Стара Загора).

 

Отборът от морската ни столица започна по отличен начин в двубоя, контролирайки случващото се на терена през първия гейм и отваряйки мача в своя полза. По-оспорвана беше играта във втория гейм, но само до 10-тата точка, след което варненки отново поеха нещата в свои ръце и поведоха с 2-0. Усещайки вкуса на победата, домакините не срещнаха трудности и в третия, последен гейм.

 

ЦСКА 3-0 Перун (25-15, 25-18, 25-23)

 

С трети пореден успех се поздрави и отборът на ЦСКА, след като се наложи с чисто 3-0 над Перун.

 

Интригата в първия гейм се запази до 10-тата точка, след което армейките успяха да дръпнат в резултата и да спечелят частта с комфортна разлика. Въпреки че старираха по-добре и във втория гейм, състезателките на ЦСКА допуснаха лека загуба на концентрация и Перун се доближи в резултата при 17-15. Водените от Юлия Иванова състезателки обаче успяха да реагират и поведоха с 2-0. Перун обаче “отговори на удара” и стартира безупречно в третия гейм, повеждайки с 5-0. Това обаче мотивира армейките още повече, записвайки девет поредни точки и взимайки инициативата в гейма. Гостенките успяха да притиснат до стената своите опонентки към края на частта, но “червените” съумяха да запишат по-важните точки и се поздравиха с успех.