Вторник, 17 Май 2022 21:09
България победи Испания във волейболен празник във Вършец
Снимки: БФВ/startphoto.bg

Любо Ганев и двама кметове изгледаха успеха на селекцията на Николай Желязков

Националният отбор на България за мъже победи Испания с 3:1 (22:25, 25:21, 25:19, 25:14 в истински празник на волейбола пред пълните трибуни на "Арена Вършец". Приятелската среща завърши и с допълнителен гейм, спечелен отново от "лъвовете" - 25:21.

thumbnail KBA 5823

Селекционерът Николай Желязков даде възможност за изява на максимален брой играчи от разширения състав, готвещ се за Волейболната лига на нациите.

 

thumbnail_KBA_5897.jpg

България стартира с Геоги Сеганов, Аспарух Аспарухов, Светослав Гоцев, Радослав Парапунов, Денис Карягин, Алекс Грозданов и либеро - Владислав Иванов. Участие в срещата взеха също Стефан Чавдаров, Добромир Димитров, Димитър Димитров, Светослав Иванов, Николай Колев, Владимир Станков и второто либеро Мартин Иванов.

 

thumbnail KBA 6005

Най-резултатен в мача бе Аспарух Аспарухов с 16 точки. Алекс Грозданов и Димитър Димитров реализираха по 11 т. Борха Руис и Анхел Родригес записаха по 13 т. за испанците.

На приятелската среща във Вършец присъстваха президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев, кметът на Вършец инж. Иван Лазаров и кметът на Монтана Златко Живков.

thumbnail KBA 5840

Капитанът на България Георги Сеганов подари фланелка на националния отбор на кмета на Вършец.

 

thumbnail KBA 5780

"Искрена благодарност, момчета. Благодаря от сърце на Любомир Ганев и Българската федерация по волейбол, че организираха тези мачове на националния отбор във Вършец, да се изиграят пред публика и да се превърнат не просто в празник за Вършец, а в празник за целия Северозапад. Вършец за първи път приема националния отбор по волейбол. Това наистина е исторически момент за нас. Момчета, успех. Всички сме тук заради вас. Подкрепяме ви. И ще ви подкрепяме. Наистина се надявам подготовката на националния отбор и такива срещи да станат традиционни в нашата прекрасна зала", заяви инж. Иван Лазаров.

 thumbnail KBA 6626

На 18 май от 17,30 часа България ще изиграе още една контрола срещу Испания в "Арена Вършец".

Това са първите официални проверки за националния отбор по волейбол за мъже преди старта на битките от Волейболната лига на нациите.

И втората контрола във Вършец ще бъде излъчена на живо по телевизия b1b.box. Българската федерация по волейбол и спортният канал продължават сътрудничеството си в подкрепа на родния волейбол. Продуцент на съдържанието е "Съркъл Медия" с подкрепата на "Булсатком" за българскияспорт.

След приятелските мачове и лагера във Вършец националите заминават за Италия, където ще изиграят две срещи с домакините - актуални европейски шампиони. На 31 май и 1 юни в София ще се проведат две контроли със Словения, които ще бъдат последни преди заминаването за Канада за първата седмица от Волейболната лига на нациите.

 

thumbnail_KBA_6188.jpg

От 21 юни до 26 юни в "Арена Армеец" България е домакин на мачовете от втората седмица на Лигата на нациите. Феновете ще могат да се насладят на шоуто в София - с участието на някои от най-големите звезди на световния волейбол, на изключително изгодни цени.

Всички, взели своя билет по-рано, може да изберат и най-доброто място в залата, и да се възползват от преференциални условия. Отделно са подготвени и специални предложения на още по-добри цени.

Билетът за един мач е 20 лева. Дневен билет за ден с два мача струва 30 лева.

 

Дневен билет за три мача е на цена от 40 лева. Любим за най-големите фенове ще е билетът "Следвай отбора си" - всички 4 мача на един национален отбор на обща цена от 60 лева. Турнирен билет за 6-те състезателни дни и всички 16 мача е на цена от 150 лв. Всички билети, закупени до 31 май, са с допълнителни 10% отстъпка.

Деца под 7 години влизат в "Арена Армеец" безплатно. Деца от 7 до 18 години ползват 50% намаление от цената на съответния билет. Входът за хора с увреждания е безплатен, като придружителят трябва да е с билет за съответния мач или мачове.

Мъжкият национален отбор на България ще изиграе първия си мач от домакинския турнир от Волейболната лига на нациите на 21 юни срещу Иран. На 24 юни "лъвовете" излизат срещу Австралия. На 25 юни родните национали играят със САЩ. На 26 юни България посреща Бразилия - №1 в световната ранглиста при мъжете и актуален шампион във Волейболната лига на нациите. Всички български мачове са от 20 часа.

Напоняме ви, че от 28 юни до 3 юли "Арена Армеец" и София ще приемат и срещите от третата седмица във Волейболната лига на нациите при жените. Билетите са на същите цени. Те са вече в продажба на eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна.

Билети за Волейболната лига на нациите може да закупите от тук: ➡ за VNL мъже: https://bit.ly/3Mk8QER ➡ за VNL жени: https://bit.ly/3lksq7P