Сряда, 18 Май 2022 21:39
Георги Сеганов: Позитивизмът и амбицията на щаба и желанието на младите ми харесват много
Снимка: БФВ

Разпределителят на националния тим на България за мъже Георги Сеганов похвали желанието на младите момчета и изтъкна позитивизма на щаба на новия селекционер Николай Желязков като мотиви за изграждане на много добър отбор, преследващ високи постижения. Той изтъкна израстването не само от старта на подготовката, но и игрово, сравнявайки победите в първия и във втория приятелски мач срещу Испания.

"Най-важното, което показахме, е, че с всеки изминал гейм ние заигравахме все по-добре и все по-добре. Разбира се, има неща, които трябва още да се отработят. Има някои стари неща от системата, има някои нови. Но всеки полага старание. Бих искал да отлича старанието на по-младите. И мисля, че нещата ще се получат. Надявам се да сме в оптимално състояние още за първите мачове от Волейболната лига на нациите", заяви Сеганов.

Попитан дали всички усещат голямото желание в младия български отбор и дали наистина се чувства от самото начало гладът за бъдещи успехи, за който говори Николай Желязков, Сеганов заяви: "Целият отбор се влага. Младите показват изключително желание. И слушат. Също така от щаба има много голям позитивизъм. Това на мен много ми харесва. Има амбиция и позитивизъм. Това определено прави впечатление и влияе страхотно на отбора. Затова се надявам нещата да се получат."

По повод предстоящите контроли срещу европейския шампион Италия и европейския вицешампион Словения Сеганов заяви: "Беше добре да си сверим часовниците с Испания. Те може да не са от силите, но ние да си гледаме нашата къщичка. Сега отиваме вече да сверим часовниците си на най-високо европейско ниво. Там вече ще се видят и кои детайли най-вече трябва да подобрим. Според мен имаме голям потенциал на сервис, но в тези два мача не го показахме. Най-вече отборно трябва да играем по системата, която иска треньорът. И да сме в оптимална форма за Волейболната лига на нациите. А желанието и гладът ще дойдат в пълна степен с една две победи."

За финал той изказа благодарност към хората във Вършец, където се проведоха мачовете с Испания. "Искам да благодаря много на хората от Вършец, на общината, на кмета за топлото посрещане. И на хората, които дойдоха да ни подкрепят в двата дни, защото имаше страхотна атмосфера. Не бяхме играли дълго време на родна земя пред публика. Беше изключително приятно. Дори в началото на първия мач имаше напрежение точно поради тази причина - защото отдавна не бяхме играли пред ентусиазирана зала с български фенове. Беше страхотно. Още веднъж благодарим. И очакваме такава атмосфера и за мачовете ни от Волейболната лига на нациите в София през юни", каза Георги Сеганов.