Петък, 20 Май 2022 22:30
Найден Найденов: Технически изоставаме, посрещането ни бе ахилесовата пета
Снимка: БФВ/startphoto.bg

Франция игра почти перфектно, коментира селекционерът на националите под 22 години

Националният отбор на България за мъже под 22 години загуби шансове за класиране на Европейското първенство 2022, след като отстъпи на Франция с 0:3 на евроквалификацията в София.

Ето всички изказвания след мача:

Найден Найденов, старши-треньор:

„Видя се, че много неща не ни достигат. Технически много изоставаме от водещите отбори. Не можем да поддържаме постоянно темпо. Допускаме елементарни грешки, така се стига до този резултат. Франция се опитва да не греши за разлика от нас. Определено трябва доста да се работи в техническа част.

Определено посрещането ни бе ахилесова пета. Но пък и Франция биеше много силен сервис. Същевременно те имаха много стабилно посрещане и бе трудно да им се противодейства. Все пак имахме своите шансове. Във втория гейм водехме 15-12, но не съумяхме да запазим преднината. Отново наши грешки доведоха до обрат. Нямаме постоянство. Не мога да се сърдя на никого. Трябва да се направи равносметка и изводи, защото вече се навлиза в мъжкия волейбол.

Срещу Унгария трябва да излезем за успех. Победата си е победа.

Георги Татаров, диагонал:

„Франция ни превъзхождаше на всеки елемент. Дори с повече характер, което е най-тъжното, че ние не показахме същия характер. Много е тежко да загубиш така. Не можахме да влезем добре в мача, никой от нас не намери своя ритъм. Не се представихме на нужното ниво. В първия гейм французите ни пречупиха със сервис и от там тръгнаха нещата негативно. Не успяхме да покажем своите възможности.

Загубихме шансове да се класираме за Евроволей 2022. В последния мач излизаме да спечелим, въпреки че той е за престиж.

Стоил Палев, разпределител:

„Бих казал, че има много какво да се желае от нас, най вече на посрещане и сервис. Допуснахме много индивидуални грешки и от там тръгнаха негативно нещата. От своя страна французите не бъркаха и това наистина повлия.”