Неделя, 19 Юни 2022 13:33
Лоренцо Мичели: Задължително ни трябват две победи в София
Снимка: fivb.com

Лоренцо Мичели, треньорът на националния отбор на България, даде интервю пред официалния сайт на БФ Волейбол веднага след загубата с 2:3 от Белгия в Лигата на нациите. Тази вечер женският ни тим пътува от Манила за София, където ще е третият турнир.

- Сеньор Мичели, завърши вторият турнир от Лигата на нациите. Каква е оценката ви за представянето на България?

- Изкарахме добра седмица във Филипините. Когато излизахме на терена, се борихме. Ако трябва да кажа нещо критично, то това е, че днес срещу Белгия ни липсваше нагласата в началото. Бяхме твърде изнервени през първия и втория гейм. Това повлия. След това започнахме да играем добре – с битка и нагласа. Само това е единствената ми критика. Не трябваше да започваме мача така. Всичко останало момичета направиха добре. Победа или загуба е само резултат. Не можем да кажем, че ако бяхме спечелили, сме най-добрите. Или ако паднем, сме най-слабите. Трябва да приложим енергията си в правилната посока.

- Какво ни трябва да останем в Лигата на нациите, който ще завърши в София?

- Трябва да поддържаме нивото. Да се научим от грешките си. Това е начинът да се развием и да останем в Лигата на нациите.

- Колко победи ни трябват в София?

- Абсолютно две. Останалите също ще дойдат да се борят. Те също се нуждаят от победи и ще ги гонят.

- В кои мачове е реално да победим?

- Трябва да се борим с чалъндж отборите, както в Манила. Това са Доминиканска република и Полша. От останалите мачове – срещу Италия и Бразилия, трябва да трупаме опит. А защо не и точка? Във Филипините показахме срещу САЩ и Япония, че можем да играем добър волейбол.

- Колко ще промени плановете ви евентуално отпадане от Лигата на нациите?

Въобще не мисля в тази посока. Важното е да работим правилно с момичетата и да постигнем целта.

 

 

Билети за Волейболната лига на нациите може да закупите от тук: