Сряда, 27 Юли 2022 14:48
Националите U19 загубиха от Италия на олимпийския фестивал в Словакия
Снимка: архив

Националният отбор по волейбол на България за младежи под 20 години записа първа загуба на европейския младежки олимпийски фестивал в Словакия. Волейболистите ни, водени от Мартин Стоев, отстъпиха на Италия с 0:3 (23:25, 20:25, 24:26) в последния си мач от предварителна група А в Банска Бистрица.

След успеха си италианците завършиха като първенец с три победи и 9 точки. Нашите са втори с две победи, една загуба и 5 точки. Двата отбора продължават напред към финалната четворка на турнира. Съперниците им ще станат ясни едва след часове. В другата група „В“ четири отбора са с еднакъв актив от по една победа и една загуба, като последните двубои ще определят крайното класиране.

Младите ни национали няма ден и не показаха възможности. Скуадра адзура пък взе реванш за загубата на световното първенство през миналата година в Иран. В първите два гейма италианците диктуваха развоя. Момчетата ни бяха близо, стояха на две точки разлика, но но така и не успяха да стопят този пасив. Едва в третата част се разиграха. За съжаление изпуснаха реална възможност за спечелването на гейма и оставането в мача. Играта бе точка за точка до 21:21. След това българските волейболисти взеха инициативата и поведоха с 24:22. В решителните мигове липсваше нужната увереност. Националите ни не успяха да реализират предимството си и италианците изравниха 24:24. В последвалата борба, съперникът ни затрудни със сервис, завърши мача с ас и се поздрави с крайната победа в три гейма.

Статистика от мача можете да видите тук.

Като втори от група А тимът ни играе с първия от група В, а двубоят е на 29 юли от 20:00 часа.