Вторник, 09 Август 2022 12:42
Състав на България U19 за Балканиадата в Румъния
Снимка: bvf.bg

Националният отбор на България за девойки под 19 години замина днес за Балканиадата в Румъния. Турнирът е от 10 до 14 август в град Миовени, с участието на седем тима от региона. Съставът, воден от Мила Косева, е в група А с домакините от Румъния, Турция и Косово. В другата група В са Гърция, Северна Македония и Сърбия.

В първия си мач нашите момичета се изправят срещу Турция. Двубоят е на 10 август от 15:00 часа. На следващия ден, 11 август, българските волейболистки излизат срещу Румъния от 17:30 ч. Груповата фаза завършва с мач срещу Косово, който е на 13 август от 15:00 часа.

Първите два от всяка група се класират за финална четворка, където се играе на кръст. Победителите спорят за титлата, победените за бронзовите медали. Четвъртият от група А и третият от група В играят полуфинал за участие в битката за пето място.

 

Състав на България за Банканиадата U19

 

Разпределителки

Михаела Харизанова – Левски София

Стефка Чифтеева – Локомотив 1929

 

Диагонали

Виктория Димитрова - ЦСКА

Микалела Стоянова – Левски София

 

Посрещачи:

Виктория Коева - Марица

Христина Пеева – Казанлък

Маргарита Узунова - Славия

Александра Пейчева - ЦСКА

Една Тодорова – ЦПВК

 

Централни блокировачи

Цветомира Миткова – Левски София

Боряна Ангелова – Марица

Ивана Ефремова – ЦСКА

Либера

Ивайла Евлогиева – ЦСКА

Виктория Арнаудова – ЦПВК

 

„Имаме известни здравословни проблеми. Виктория Коева получи травма в последния ден преди заминаването. Надявам се бързо да се оправи. Целите ни са по възможност да сме в тройката на Балканиадата“, коментора за сайта на БФВ старши треньорът Мила Кьосева.