Четвъртък, 08 Септември 2022 14:16
Мартин Стоев: Сърбите са напреднали, но не им оставихме шансове
Снимка:balkanvolleyball.org

Националите под 20 години победиха Сърбия с 3:0 на Балканиадата в Албания. Двубоят между двата тима бе първи от две години насам, но нашите се наложиха категорично над съперника. Селекционерът Мартин Стоев коментира след успеха:

„Сърбия е отбор, който е доста добре физически сложен. Имат високи момчета. Отбелязали са напредък в последните две години. Но ние играхме доста добре. Водехме през цялото време и не им оставихме възможности в този мач.

Имахме нужда да срещнем сериозен отбор преди Европейското първенство. Балканиадата, както и двете контроли с Франция в Италия, са краят на нашата подготовка преди Евроволей 2022.“

„В другата група на Балканиадата първенец най-вероятно ще е Турция.(Днес Турция и Албания играят за първото място в потока). С турците играхме в София приятелски срещи и ги бихме. Те също имат добър отбор, но няма да играят на Европейското, тъй като не успяха да се класират.“

Днес е почивен ден за тима ни, който изигра двете си срещи от групата и я спечели с два успеха и 6 точки. По програма волейболистите ни имат само фитнес. В нашата група Сърбия среща Северна Македония в двубой за втората позиция.

На 9 септември България ще играе във втория полуфинал от турнира от 21:00 часа. Съперник на националите ни ще бъде загубилият от сблъсъка Турция - Албания. Преди това е първият полуфинал от 18:30 ч, в който един срещу друг ще се изправят първият от група А срещу втория от група В.