Неделя, 11 Септември 2022 17:36
Националите под 20 години пристигнаха в Италия
Снимка: bvf.bg

Националите под 20 години пристигнаха в Италия, където след седмица стартира Европейското първенство 2022. Волейболистите, водени от Мартин Стоев, отпътуваха веднага след спечелването на титлата на Балканиадата в Тирана (Албания). Нашите победиха на финала Турция с 3:0 и спечелиха златото без загубен гейм.

Тимът ни пътува през нощта с ферибот за Бари. След това бе поет от автобус на италианския гранд Лубе, с който пристигнаха в Чивитанова. На италианска земя предстоят две контроли с Франция преди старта на Евроволей. Приятелските срещи са на 13 и 14 септември.

Шампионатът на Стария континент е от 17 до 25 септември в два морски курорта на Адриатическото крайбрежие – Васто и Монтесилвано.

Тимът ни е в група II във Васто, като съперници на нашите са още Чехия, Финландия, Белгия, Португалия и Гърция. В другата група I са домакините от Италия, Сърбия, Франция, Полша, Словакия и Словения.

Първите два продължават на полуфинали. Вторите два играят за 5-8 място. Последните два отпадат от по-нататъшна надпревара.