Четвъртък, 15 Септември 2022 11:22
Учебната година започна! Да растем заедно "С волейбол на училище"

Честит първи учебен ден на българските деца от Българската федерация по волейбол

Българската федерация по волейбол честити първия учебен ден на всички български деца и пожелава успешна нова учебна година!

Имаме удоволствието да обявим на учениците и техните родители, че стартира мащабната кампания "С волейбол на училище". Чрез нея ще докажем, че образованието и спортът не са две отделни посоки в живота - те могат да вървят ръка за ръка в израстването на нашите деца.

Проектът "С волейбол на училище" търси възможности за запалване на интереса на българските деца към обичаната игра и най-успешния отборен спорт у нас. За волейболните клубове пък това ще бъде пътека за селекция и привличане на таланти с желание и подходящи физически данни.

220526 - School Volley - 38

 

 

Инициативата ще популяризира и развива волейбола сред подрастващите. Волейболната игра ще бъде представяна на учениците от професионални треньори от волейболните клубове. Ще бъдат провеждани открити уроци по волейбол с цел повишаване интереса към играта и откриване сред малките таланти в училище на бъдещите големи звезди на българския спорт.

Волейболните специалисти ще запознаят учителите по физическо възпитание и спорт с новите методики за ранно обучение и развитие на подрастващите.

 

220526 - School Volley - 48

Българската федерация по волейбол е част и от програмата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) School Volleyball. Училищата, които си партнират с БФВ и волейболните клубове за популяризиране и развитие на волейбола, ще получат волейболни топки и ленти за волейболни мрежи, с които играта на учениците да стане още по-голямо удоволствие. Освен откритите уроци, срещи с популярни волейболисти и посланици на инициативата, за ученици, родители и учители ще има още приятни изненади, свързани с волейбола.

Очаквайте ни и във вашето училище!