Неделя, 18 Септември 2022 00:32
България U20 отстъпи на Белгия на старта на Европейското първенство
Снимка: cev.lu

Националният отбор на България за мъже под 20 години, който е воден от Мартин Стоев, отстъпи на Белгия с 0:3 (17:25, 19:25, 22:25) в първия си мач от група II на Европейското първенство в италианския град Васто.

Заради лоши метеорологични условия и буря всички срещи от групата стартираха с променен начален час. Двубоят на нашите, който бе последен от програмата за деня, започна с два часа закъснение.

Стартов състав на България: Стоил Палев, Георги Татаров, Александър Николов, Владимир Гърков, Борис Начев, Лазар Бучков, Георги Митов - либеро (Симеон Николов)

Българските момчета не можаха да покажат истинските си възможности на старта на турнира. От своя страна белгийците демонстрираха стегната и стабилна игра, като ни изненадаха. Съперникът имаше водеща роля през по-голямата част от мача. В първите два гейма волейболистите на Белгия диктуваха изцяло развоя. Нашите не можаха да се противопоставят. Основната слабост идваше от колебания в посрещане, а сервисът не вървеше. Многото лични грешки допринесоха за негативното представяне.

 

268021532

 

Едва в третата част националите ни започнаха да влизат в ритъм. Те бяха равностойни до 18:18, но набралият скорост опонент не изпусна нещата. Отново ни натисна със сервис, като отбеляза три поредни точки (21:18). Въпреки всички усилия, тимът ни се доближи само до точка (21:22). Белгийците запазиха хладнокръвие, отново наложиха волята си и спечелиха мача в три гейма.

 

2980014716

 

Най-резултатен за България бе Георги Татаров с 10 точки. Капитанът капитанът Александър Николов завърши с 9 точки.

Статистика от мача можете да видите тук.

Във втория си мач националите ни излизат срещу Финландия. Двубоят е на 18 септември от 18:30 часа.