Неделя, 18 Септември 2022 20:22
Отличен за България срещу Южна Корея в първата контрола
Снимки: БФВ/startphoto.bg

Отличен за волейболистките на България в първата контрола на свой терен преди световното първенство! Националките ни, водени от Лоренцо Мичели, победиха Южна Корея с 3:0 (25:19, 28:26, 25:20) в първия приятелски мач между двата тима в зала „Христо Ботев“. След това по споразумение на треньорите се изиграха и двадопълнителни гейма. В четвъртата част България спечели с 25:22. В петия гейм Южна Корея се наложи с 15:8.

Втората среща от серията е на 19 септември от 13:00 часа. Контролите са последни проверки преди старта на световното първенство за жени в Полша и Нидерландия.

Двубоят се игра пред пълни трибуни в спортното съоръжение. Феновете подкрепяха момичетата, а те показаха отлични изяви и ги зарадваха с категоричнен успех.

Селекционерът Мичели извъртя почти целия състав в тази среща. След категоричния успех в първите три гейма, той даде възможност и на останалите волейболистки за изява. 

Стартов състав на България: Лора Китипова, Силвана Чаушева, Елица Атанасийевич, Гергана Димитрова, Нася Димитрова, Мира Тодорова, Мила Пашкулева – либеро (Петя Баракова, Мирослава Паскова, Мария Йорданова, Ради Маринова, Мария Кривошиева, Полина Нейкова).

„Лъвиците“ отбелязаха добър старт и поеха нещата в свои ръце. В средата на гейма вече водеха с три точки 16:13. Сервисът заработи, блокадата също и авансът ни се увеличи на 22:16. Предимството ни бе пълно и тимът взе гейма с разлика.

 

KBON21400

Втората част започна с известни трудности за България. Картината се промени и съперничките започнаха да диктуват темпото. Те поведоха с 11:7, но нашите не им позволиха да се отдалечават повече. Момичетата ни отново се активизираха и изравниха при 12:12. Последва равностойност, която се запази почти докрай. В решителните минути корейките поведоха с 24:22, но националките ни показаха характер и себераздаване. След сервис на Мира Тодорова, вкючително и ас те изравниха 24:24. В последвалата борба, „лъвиците“ демонстрираха повече търпение и устойчивост. Наложиха волята си с 28:26 и поведоха с 2:0.

 

KBON25255

 

Успехът окрили още повече нашите и в третата част те бяха безапелационни. Националките диктуваха развоя през цябото време и спечелиха гейма с разлика, като взеха победа в три гейма.