Понеделник, 19 Септември 2022 17:59
Лоренцо Мичели и Мира Тодорова след успеха над Южна Корея
Снимки: БФВ/startphoto.bg

Волейболистките на България се наложиха над Южна Корея с 3:0, във втората контрола между двата тима и завършиха с успех в проверките преди Световното първенство. Селекционерът Лоренцо Мичели и националката Мира Тодорова коментираха след победите:

„Направихме две много полезни контроли. Свършихме добра работа. Тръгваме с положителна нагласа. За съжаление, докато бяхме на подготовка в Италия,основното ни либеро Жана Тодорова получи сериозна контузия и ще отсъства дълго време, но даваме път на младите.Мила Пашкулева работи отлично още от месец май и съм сигурен, че ще успее да се справи.

"Фантастично представяне на Световното ще бъде излизане от вторите групи, но ще е много трудно преодоляването на първата. Трябва да мислим за съперниците от нашето ниво и само така ще имаме шанс за нещо повече“, каза Лоренцо Мичели.

 

KBA_757222.jpg

Смятам, че като отбор сме доста добре стиковани. Записахме безпроблеми победи. Много сме задружни, лесно върви играта. Подкрепяме се. Беше много приятно и наистина бе едно голямо удоволствие да играем срещу Южна Корея.

Тези две победи ни дават увереност и заминаваме за световното с повече самочувствие. Азиатският волейбол е по-различен, не е лесно да се играе срещу тях. Но смятам, че се справихме много добре.

Започваме срещу Германия на Световното, очаква ни труден мач. Германките не се отказват, много са борбени са и имат хубави състезателки. Сега имат и нов треньор. Трябва да излезем и да се раздадем докрай. Надявам се да започнем с успех на Мондиала“, коментира Мира Тодорова.