Понеделник, 26 Септември 2022 21:15
Бронзовите медалисти U20 се завърнаха на българска земя
Снимка: БФВ/startphoto.bg

Националите под 20 години спечелиха бронзовите отличия на Европейското първенство в Италия след победа над Белгия с 3:1 в малкия финал. Младите ни „лъвове“ се завърнаха днес на българска земя, като всеобщото настоение бе удовлетвореност от спечелените медали.

“С този набор от девет първенства имаме 8 медала. И почти всеки път имаме повод да празнуваме. Успяхме да се справим след загубата на полуфинала и да стигнем до третото място и бронзовите отличия. Целите ни винаги са били да сме в четворката и да печелим медали. Радваме се, че успяхме и този път", заяви Георги Татаров при пристигането си на летище "София".

"Мартин Стоев ни каза, че вече няма да е треньор. Не знаем кой ще поеме този отбор от тук нататък. Едно можем да кажем обаче - 90% от успехите ни се дължат на Мартин Стоев!”, каза още младият национал.

 

thumbnail KBA 2285

Надявам се в най-скоро време и мъжете започнат да печелят медали. Мартин Стоев ни повлия на нас като състезатели и като хора. Той ни помагаше във всичко. Благодарим му целият отбор!”, завърши Татаров.

“След първото поражение на шампионата Мартин Стоев дойде и ни каза, че сме загубили, защото не сме играли като отбор. Говорихме много, обсъдихме всичко. Това ни подейства и резултатите не закъсняха. Винаги излизаме да спечелим титлата на всяко първенство, но все малко не ни достига за първото място. Важното е, че винаги стигаме до медалите”, завърши Георги Татаров.

Разпределителят Стоил Палев коментира, че успехът се дължи на сплотената група.

 

thumbnail KBA 2343

 

„Колективът е в основата на медалите. Винаги сме играли като отбор през всичките години.Със сигурност Мартин Стоев много е допринесъл към това, защото всеки се раздава. Хубаво е, че приключихме с победа, досега все завършвахме със загуба, или на финал със сребро или четвърто място. Сега обаче направихме успешен завършек. Бронзът е много ценен и това ни радва."

 15-годишният разпределител Симеон Николов благодари за дадения му шанс да бъде с тази селекция на Европейско първенство.

 

thumbnail 337114

„Атмосферата бе невероятна и съм много радостен, че успях да получа шанс да представя България и да се докажа по този начин. Не мога да сравнявам Мартин Стоев, защото това е моят първи турнир с него, но очевидно е добър треньор. Дойде му времето, но всички сме благодарни, че ни беше треньор през тези години. Всички много държим на отбора. Събираме се след почти всеки мач”, каза Симеон Николов.