Петък, 30 Септември 2022 21:45
Лоренцо Мичели: Извинявам се на всички! Имам желание да продължа с този отбор
Снимка: fivb.com

Селекционерът на волейболните ни националки Лоренцо Мичели говори след четвъртата загуба на на Мондиал 2022. „Лъвиците“ отстъпиха на Канада с 1:3 гейма и загубиха шанс да продължат напред на световното първенство още преди последния си мач срещу Казахстан в група С, който ще се играе на 30 септември от 14,00 часа в Лодз.

"Опитахме се да намерим правилната шестица на игрището. Нямахме необходимата нагласа и загубихме заради технически грешки. Опитахме в последния гейм да направим промени. Не успяхме да намерим правилната химия.

Знам какво трябва да направя! Ще обсъдим какви са целите и проектите пред този отбор. Моето желание е да продължа с тима. Искам да се извиня на всички за лошите резултати. През лятото видяхме, че можем да победим Канада, а сега реалността е друга.

Трябва да си научим уроците. Лятото беше много добро, с доста млади състезателки. Заслужихме си загубата срещу Канада днес. Всяка една състезателка на полето се опита да направи максималното. Никой не искаше да завършим участието на Световното първенство по този начин. Имаше твърде много емоции още в първия мач срещу Германия, но сега трябва да приемем станалото”, заяви Лоренцо Мичели след загубата от Канада.