Събота, 01 Октомври 2022 16:10
България напуска световното с победа
Снимка: fivb.com

Макар и късно българският национален отбор се вдигна и спечели първа победа на световното първенство. Разгромихме Казахстан с 3:0 (25:18, 25, 22, 25:18). в последния ни мач от група С на шампионата. Можем само да съжаляваме за пропуснатите възможности срещу Германия и Канада, както и страхотния мач със световния първенец Сърбия, които със сигурност можеха да ни изкарат от първата група.

Треньорът Лоренцо Мичели заложи на всички титулярки и те не го подведоха. Капитанът Елица Атанасиевич и Нася Димитрова не оставиха никакъв шанс на Казахстан, който завърши турнира без спечелен гейм. В първата част в много кратки моменти нашите се пропукваха и логично лесно спечелиха на 18.

Вторият гейм беше най-завързан. Там като че ли съжалението от пропуснатото в предишните мачове взе превес. Но въпреки това България направи необходимото и спечели с 25:22. И това беше нормалното – не трябваше да напускаме турнира със загубен гейм срещу аутсайдера.

В третата част отново България беше тотален доминант на игрището. Подобно на първата спечелихме с 25:18, след като непрекъснато водихме в резултата.

3880266217921

България напусна световното първенство с високо вдигната глава, но и със съжалението, че можеше да постигне много повече.

 Реализатор за България бе капитанът Елица Атанасийевич с 15 точки. Нася Димитрова реализира 11 точки, а Мирослава Паскова и Радостина Маринова добавиха по още 10 точки за успеха.

 

280017218

Статистика от мача можете да видите тук.