Понеделник, 12 Декември 2022 14:32
Семинар на тема "Ролята на треньора при подрастващите" се проведе в Плевен
Снимка: bvf.bg

Следвайки своята стратегия за развитие и повишаване квалификацията на треньорите по волейбол, Българска федерация по волейбол продължава стартираната миналия месец инициатива за провеждане на семинари в цялата страна. Вторият на тема "Ролята на треньора при подрастващите" бе в Плевен, а първият - в Разлог преди месец.

Главен лектор отново бе Никола Димитров, като участие взе и Николай Иванов, член на Комисията за детско юношески волейбол, по чиято инициатива се провеждат обученията.

 

DSC03434-01

 

Домакин на събитието бе спортното училище „Георги Бенковски“, като участие взеха над 30 волейболни специалисти от регион „Хемус“. В помощ на форума бяха и младите волейболистки от плевенския „Спартак“, които показаха голям ентусиазъм при асистирането за практическата част на семинара.

 

DSC03434-03

 

Форумът предизвика огромен интерес, като присъстващите взеха активно участие по темата. Те не само слушаха внимателно лектора, но и стартираха дискусия и обсъждане. Семинарът продължи повече от два часа, като обучението бе възприето изключително положително от всички треньори.

 

DSC03434-04

 

„Много съм доволен от семинара в Плевен. Премина при високо ниво на организация. Много хубаво впечатление ми направи присъствието на доста млади треньори от региона, които показаха желание и стремеж за усъвършенстване“, коментира за официалния сайт на БФ Волейбол Николай Иванов.

 

 DSC03434-02

 

БФ Волейбол предвижда семинарите по темата „Ролята на треньора при подрастващите“ да се проведат във всички региони на страната, като инициативата продължава със следващите региони след Нова година.