Четвъртък, 15 Декември 2022 16:37
Жана Тодорова, Владимир Николов и Евгени Иванов ще вдъхновяват близо 200 волейболни звезди на бъдещето

Вход свободен за международния турнир „А1 Звезди на бъдещето“ в спортна зала „Левски София“ от 16 до 18 декември, вижте пълната програма

Популярни имена от българския волейбол ще зарадват близо 200 таланти, които ще участват в международния турнир за момчета и момичета "А1 Звезди на бъдещето", организиран от ВК "Левски София".

Официалното откриване ще е утре, 16 декември, от 11 часа в спортна зала "Левски София", която е домакин на престижното състезание, продължаващо до 18 декември.

Сред официалните лица за церемонията ще бъдат успели и любими състезатели от националните отбори на България. Една от най-добрите волейболистки в света на поста либеро - Жана Тодорова, ще зарадва лично тръгналите по нейните стъпки млади състезатели. В момента националката на България се възстановява от контузия, но за нея няма нищо по-зареждащо от това да бъде в залата. Още повече при възможността да бъде вдъхновение за децата, искащи да сбъдват своите мечти чрез волейбола.

Младите волейболисти от няколко националности ще бъдат поздравени и от две големи фигури в историята на мъжкия национален отбор на България - Владимир Николов и Евгени Иванов.

Владимир Николов - дългогодишният капитан на "лъвовете", медалист от световно и европейско първенство, победител и MVP в Шампионската лига, шампион на Италия, Франция и България, в момента е съпрезидент на ВК "Левски София", който организира "А1 Звезди на бъдещето" в името на днешните таланти - утрешни големи на световната сцена.

 

thumbnail Schedule BOYS

 

 

Евгени Иванов знае отлично какво е да получиш възможности и подадена ръка от големите, когато си в най-ранна възраст. Самият той извървява пътя от силната българска детско-юношеска школа до волейбола на световно ниво, а сега връща на любимия спорт и децата натрупаните знания и опит в ролята си на председател на Комисията по детско-юношески волейбол към Българската федерация по волейбол. Освен че е медалист от световно първенство за мъже, той е част и от единственият български отбор - световен шампион. Златен медалист от първенството на планетата за младежи през 1991 г. Евгени Иванов е и сред най-подходящите, които могат да отговорят на въпрос от звездите на бъдещето как да изпълняват начален удар като с пушка.

За участниците в турнира ще има и още изненади от едни от най-големите действащи имена в българския и световния волейбол. Второто издание на международната надпревара е от 16 до 18 декември 2022 г. Входът за зрители е свободен. Отделно от възможността всички желаещи да гледат звездите на бъдещето в залата, всички мачове ще бъдат излъчвани на живо на официалния YouTube канал на ВК „Левски София“.

 

thumbnail Schedule GIRLS

Клубове от три силни волейболни нации - България, Италия и Сърбия, ще играят в турнира при момчетата. За шампионската купа ще се борят "Дяволи Роза" (Италия), "Цървена звезда" и "Войводина" (Сърбия), както и "Левски", ЦСКА и "Виктория Волей" от България.

При момичетата ще участват сръбските "Цървена звезда" и "Срем", Волейболна академия "Пирв 11" (Румъния) и българските "Левски", "Марица" и ЦПВК.

Турнирът "А1 Звезди на бъдещето" ще се проведе с подкрепата на Българската федерация по волейбол.

 

ПРОГРАМА - МОМИЧЕТА

16 декември (петък)

9,30 часа

"Левски" - "Марица"

"Цървена звезда" - ЦПВК

"Срем" - "Пирв 11"

15,30 часа

ЦПВК - "Пирв 11"

"Левски" - "Цървена звезда"

"Срем" - "Марица"

17 декември (събота)

11,00 часа

"Левски" - "Пирв 11"

ЦПВК - "Срем"

"Марица" - "Цървена звезда"

16,00 часа

"Левски" - ЦПВК

"Марица" - "Пирв 11"

"Цървена звезда" - "Срем"

18 декември (неделя)

10,00 часа

"Левски" - "Срем"

"Марица" - ЦПВК

"Пирв 11" - "Цървена звезда"

 

ПРОГРАМА - МОМЧЕТА

16 декември (петък)

11,45 часа

ЦСКА - "Войводина"

"Левски" - "Цървена звезда"

"Виктория Волей" - "Дяволи Роза"

17,30 часа

ЦСКА - "Цървена звезда"

"Левски" - "Виктория Волей"

"Дяволи Роза" - "Войводина"

17 декември (събота)

9,00 часа

"Дяволи Роза" - ЦСКА

"Левски" - "Войводина"

"Виктория Волей" - "Цървена звезда"

14,00 часа

"Левски" - ЦСКА

"Виктория Волей" - Войводина"

"Цървена звезда" - "Дяволи Роза"

18 декември (неделя)

12,00 часа

"Виктория Волей" - ЦСКА

"Левски" - "Дяволи Роза"

"Войводина" - "Цървена звезда"