Петък, 23 Декември 2022 11:46
Националите U17 с две контроли срещу Франция
Снимка: bvf.bg

Националният отбор на България за мъже до 17 години (състезатели, родени след 1 януари 2007 година) ще изиграе две приятелски срещи с Франция в София.

Двубоите са на 29 декември от 16:30 часа и на 30 декември от 18:00 часа. И двете контроли са в столичната зала „Левски София“, като са отворени за публика. Мачовете ще бъдат излъчвани на живо и могат да се наблюдават пряко в в YouTube канала на Българската федерация по волейбол тук: https://bit.ly/VolleyballBulgaria

Проверките с Франция са част от подготовката на младите ни национали за предстоящата в София евроквалификация. Воденият от Андреа Буратини тим е домакин на турнир от първи кръг на европейските пресявки, а надпреварата е от 18 до 22 януари в столичната зала „Левски София“.

„Лъвчетата“ ще се изправят срещу Турция, Сърбия, Румъния, Гърция, Англия и Финландия. (Резултатите от мачовете с последните две страни не се зачитат за крайното класирането на отборите от балканския регион). Само първенецът взима директна квота за Европейското първенство през 2023 година в Черна гора. Останалите балкански държави играят на допълнителни квалификации. Според показаните резултати в срещите с балканските отбори, един измежду Англия или Финландия също добива право за участие във втори кръг.

БФВ изказва своята благодарност към партньорите подкрепящи националните отбори на България за подрастващи: Лидл България, ОББ, Гаритидж парк, Спорт Депо, Dell Technologies, PolyComp, Спорт Тото, Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.