Вторник, 14 Март 2023 10:59
Любо Ганев се срещна с кмета на Община Ловеч. Очертаха план за развитие на волейбола в града
Снимка: bfv.bg

Президентът на Българска федереция волейбол (БФВ) Любомир Ганев проведе работна среща с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. Събитието се състоя на 13 март в кметството.

 В разговора бяха очертани перспективите пред волейбола в града. Стана ясно, че през следващата учебна година треньорите ще могат да посетят часове по физическо възпитания в основните училища и да потърсят подходящи за този спорт деца. Това ще бъде част от кампанията "С волейбол на училище". Проектът, организиран от Българска федерация по волейбол (БФВ) и под егидата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV), стартира през месец май 2022 г. и цели да обхване възможно най-много деца. С тази задача Любо Ганев е посетил вече към 25 училища в страната.


"Искаме да инвестираме в детско-юношеския спорт, да разширим хоризонта пред волейбола. Освен това се стремим да изграждаме клубове, по-близки в географски план, за да могат да си гостуват", сподели Ганев.

 

л г 2

 

 Идеята получи пълна подкрепа от кмета на общината.

 "Залата на Езиковата гимназия е чудесна за този спорт, сега разширяваме и училището", подчерта кметът Корнелия Маринова.

 В разговора участваха още ресорният заместник-кмет Венцислав Христов и Йордан Василев от Волейболен клуб „Осъм" – Ловеч, който е член на БФВ и чиито състезатели вече трети сезон играят в първенствата. Във волейболен клуб "Осъм" тренират над 60 картотекирани деца в четири възрастови групи. Тренировките са от понеделник до петък.

 

voleybol

 

Постепенно се изграждат волейболните традиции в Ловеч, събира се публика от фенове - коментира Йордан Василев. - Ние приканваме всички деца и младежи и техните родители да посещават клуба, ако искат да се включат в този прекрасен спорт, който възпитава в отборен дух и отговорност, дисциплина, колективност, взаимопомощ и уважение."