Неделя, 30 Април 2023 09:25
ЦСКА и Марица (Пловдив) ще спорят за титлата и при девойките
Снимка: bvf.bg

Още един финал между ЦСКА и Марица (Пловдив) ще има този сезон. След като наблюдавахме тази битка в Национална волейболна DEMAX лига – жени, сега двата клуба ще оспорват титлата и при девойките.

 Финалът в Държавното първенство за девойки е днес от 16:00 ч. в зала „Багира" в Казанлък. Срещата може да наблюдавате пряко в YouTube канала на Българска федерация волейбол: https://www.youtube.com/watch?v=PBOQnBHcU90

 Марица първи стигна до битка за първото място, след като спечели първия полуфинал над ЦПВК с 3:0. Така пловдивчанки не само продължиха напред в турнира и имат шанс да защитят титлата си от миналия сезон, но продължават и като единствения тим без допуснат гейм във финалите. Това бе четвърта поредна победа за Марица с 3:0, като едната от тях е и срещу предстоящия им съперник на финала (двата тима играха в груповата фаза).

 Чиста победа постигна и ЦСКА, който във втория полуфинал се изправи срещу Левски-София. Голямото съперничество завърши с успех за "червените" с 3:0.

 

 ПОЛУФИНАЛИ 1

 

 Така в спор за бронзовите медали днес от 14:00 ч. "сините" ще излязат срещу друг столичен клуб – ЦПВК. Срещата може да се проследи на живо тук: https://www.youtube.com/watch?v=yh0tA8YdURM

 В събота бяха разпределени и местата от 5-то до 8-мо.

 Домакините от Казанлък завършиха пети след директен спор срещу Локомотив 1929 с 3:2 гейма.

 В спора за 7-8 място ДКС Варна бе категоричен срещу Славия 2017 – 3:0 и остави „белите" на последната осма позиция.

 

5-8 МЯСТО