Понеделник, 22 Май 2023 10:47
България започна със загуба контролите с Белгия
Снимка: bfv.bg

Женският национален отбор по волейбол на България отстъпи с 0:3 (19:25, 21:25, 22:25) в първата си контрола срещу Белгия. Проверката се състоя в Льовен.

 Началото на мача премина изцяло под доминацията на домакините, които направиха голяма разлика в резултата и спокойно затвориха гейма в своя полза.
Във втория българските волейболистки заиграха доста по-добре, но за съжаление в средата отново последва отпускане в редиците ни, което доведе до 25:21 за Белгия.

 В третия гейм състезателките ни доминираха, повеждайки с 16:11, но впоследстие допуснаха изравняване на резултата при 21:21. В следващите разигравания домакините показаха по-здрави нерви и заслужено спечелиха частта с 25:22.

 По разбирателство между двамата треньори бе изигран още един допълнителен гейм, който отново загубихме с 21:25.

 Старши треньорът Лоренцо Мичели бе видимо разочарован от показаната игра, заявявайки, че днес не сме успели да покажем лицето си от последната контрола с Франция. Поради различни причини селекционерът не можа да разчита в този мач на част от основните си състезателки.

 За двубоя срещу белгийките Мичели избра следния стартов състав: Петя Баракова, Симона Николова, Борислава Съйкова, Мария Кривошийска, Мария Йорданова, Мирослава Паскова и либеро Мила Пакшкулева.

 Най-резултатна за родните волейболистки бе диагоналът Симона Николова, която отбеляза 19 точки. Капитанът на отбора Мирослава Паскова се отчете с 16.

 Днес и утре ще се изиграят още два двубоя между двата отбора. Тези контроли са последните мачове преди началото на Лигата на нациите.