Неделя, 04 Юни 2023 11:54
Жалко! Изпуснахме Германия в Нагоя

Женският национален отбор допусна много нелепа загуба от Германия с 2:3 (25:18, 20:25, 25:23, 24:26, 10:15) в Лигата на нациите в Нагоя. Воденият от Лоренцо Мичели тим имаше огромна възможност да спечели в четвъртия гейм, но се пропука. Така България загуби втори пореден петсетов мач след поражението срещу Доминиканска република. И в него нашите поведоха с 1:0 и 2:1, но накрая паднаха в тайбрека.


Двубоят започна под българска диктовка и през целия първи гейм водихме в резултата. Втората част беше точно обратното – Германия не ни даде много шансове. Въпреки това българките показаха характер и при 12:20 почти успяха да изравнят резултата. В крайна сметка добрата серия не се оказа достатъчна за успех.
 

Третият гейм беше много драматичен, но отново България бе по-добрият отбор в залата. До средата на частта резултатът вървеше точка за точка, но това продължи до 15:15. Последваха три поредни успешни атаки за нашите, което предреши успеха.


Най-нещастно се разви четвъртият гейм. В него българките започнаха силно и поведоха с 16:12. Тогава обаче позволихме серия на германките и обръщане на резултата. Финалът на частта беше много драматична. България дори имаше мач бол при 24:23, но го пропусна. Германия направи три поредни точки и вкара дуела в тайбрек.


Решителната част започна кошмарно за нашите. Първите три точки бяха за съперника. Резултатът стигна и до 1:5. Отново българският характер можеше да спаси мача. От 3:8 нашите стопиха пасива до 6:8. Но отново Германия възстанови преднината си на 12:6. Вече беше късно за обрат. Германия има три победи от три мача.


Най-резултатна от България отново беше Мария Йорданова с 29 точки, следвана от Елена Бечева със 17.