Понеделник, 05 Юни 2023 15:34
Вдъхновяващо! Национали при подрастващите ще присъстват на мотивационна лекция на световния феномен Нирмал Пурджа

Волейболисти от всички национални отбори на България за подрастващи ще имат възможност да присъстват на мотивационната лекция на непалския алпинист Нирмал Пурджа в София.

 Национали до 17, до 19 и до 21 г. при момчетата и при момичетата ще присъстват на живо и ще слушат вдъхновяващата реч "Как да постигнем невъзможното".

 Непалецът от елитните специални части на британския Кралски флот постави уникален световен рекорд, изкачвайки всички 14 осемхилядници за 6 месеца и 6 дни. Предишният рекорд беше 7 години и 10 месеца. Нирмал е и първият човек, изкачил последователно върховете Еверест, Лхотце и Макалу в рамките на 48 часа, а през 2021 г. заедно с екип от други девет непалски алпинисти завършва първото в историята зимно изкачване на К2.

Документалният филм на Нирмал Пурджа "14 peaks: Nothing is impossible" с реални кадри от експедициите му се превърна в истински хит в Netflix. Книгата му "Отвъд възможното" също жъне огромен световен успех.

 Няма по-въздействащо докосване до свръхчовешките му постижения от лична среща с него. Именно такава ще имат българските талантливи волейболисти покрай първото посещение на Нирмал Пурджа в България.

 Мотивационната лекция ще се проведе на 8 юни от 19:30 часа в спортна зала "Левски София". Събитието се организира от компанията за транспортно-логистични услуги Eurospeed. Българският превозвач с 29-годишна история и висока репутация е сред най-големите транспортни оператори в Източна Европа.