Сряда, 30 Август 2023 00:51
Цветан Соколов: Да си направим изводите и да покажем спортна злоба
Снимка: cev.eu

Част от националите на България застанаха пред медиите и коментираха поражението с 1:3 от Испания в първата среща от Европейското първенство за мъже, на което страната ни е съдомакин. Сред тях бяха капитанът Цветан Соколов, най-опитният в отбора - либерото Теодор Салпаров, дебютантът на еврошампионат за мъже Симеон Добрев и разпределителят Георги Сеганов.  

 

Цветан Соколов - диагонал

 

"Ние не направихме това, което можем. Това не бяхме ние от тренировките. Нека отдадем дължимото на отбора на Испания, на който нещата се получиха. Браво на тях, поздравления. Те наистина изиграха волейбол без грешки. От това, което сме гледали, при тях никога не е било така. Не трябва да се оправдаваме, просто трябва да си извадим изводите, да гледаме напред и да се постараем да не допускаме това нещо повече.

Трябва да покажем спортна агресия - нещо, което не направихме днес. Винаги когато бъркахме, не показвахме тази злоба. А ние сме отбор, който трябва да играе с емоция, със злоба, с агресия във всеки елемент. Винаги когато сме го правили, нещата са ни се получавали. Днес направихме точно обратното - играхме доста спокойно. дори го нямаше онова напрежение, което е нормално, особено за отбор домакин. Може би това ни беше грешката. Трябва да си направим всички изводи."

 

 

Симеон Добрев - либеро

 

"Пред тази публика чувството е уникално, такова нещо бях гледал само по телевизията. Обстановката на игрището беше напрегната. За съжаление, не успяхме да излезем от трудната ситуация с добрата атака на испанците и с нашите твърде много грешки на сервис. Този елемент го подобрихме в тренировките, но не успяхме да го покажем в мача. Аз обаче вярвам, че играта ни ще тръгне и още във втория мач срещу Финландия ще покажем съвсем друго лице, да покажем нашата най-добра игра. Старши треньорът ни каза, че първенството тепърва започва и всяко начало е трудно. Ние сме сплав от много опитни и много млад исъстезатели. По-младите трябва да се вслушваме в казаното от по-опитните и да бъдем сплотени, като едно цяло."

 

Теодор Салпаров - либеро:

 

"Не успяхме да се справим с крайните нападатели на Испания, които направиха страхотен мач. Комплименти за тях. Видяхте, че имаме сгрешени 12 сервиса в един гейм, което показва, че напрежението при нас е било много голямо. Но с победа над по-добър противник може да се окаже, че този мач не е толкова фатален. Трябва да се мобилизираме за втория ни съперник Финландия - за задължителна победа. И се надяваме, че ще покажем по-добра игра. Имахме и малко проблеми с вируси, не можахме да започнем с шестицата, както бяхме тренирали. Но комплименти и за Алекс Николов, че събра сили и дори влезе в мача в третия гейм. В такива моменти си проличава колко задружен е един отбор и колко силен е колективът. За съжаление не успяхме да обърнем развоя на мача."

 

 Георги Сеганов - разпределител

 

"Испанците играха много добре по блокадата ни. Дори след силни наши сервиси успяваха да спечелят точките с удари по пръстите. При нас имаше напрежение в първия гейм, но испанците направиха феноменален мач в нападение. Срещу Финландия трябва да подобрим сервиса. Дори да не е толкова силен, поне да го вкарваме. Имаме работа и в защита."