Петък, 08 Септември 2023 22:53
Любомир Ганев:  Следващата цел е олимпийската квалификация

Любомир Ганев, президентът на БФ Волейбол, се поклони пред всички фенове, които изпълниха Двореца на културата и спорта във Варна. Легендата изгледа осминафинала срещу Франция редом до Ренато Арена, първи вицепрезидент на Европейската конфедерация CEV.


„За нас това първенство вече приключи – коментира Ганев. - Казах на момчетата, че вече трябва да мислят за следващата цел, а тя е олимпийската квалификация. Там имаме седем мача за девет дни. Може пък да ни се усмихне съдбата. Може да направим някоя изненадваща победа, която да ни даде крила за следващите двубои.
 

Не се представихме на Европейското първенство, както очаквахме. Целта беше да се класираме най-малко за четвъртфинал. Не я постигнахме. Но остава третото и най-важното състезание за годината. Ако успеем да се класираме на едно от първите две места, ще забравим всичко, което се случи в последните 10 дни.
 

Организацията беше на страхотно ниво благодарение на целия екип начело с Борис Халачев. Всички се грижеха това да стане факт. Пълни поздравления имаме от Европейската конфедерация. Включително и с инициативата с „Волейбол на училище", когато поканихме децата да играят в такава зала и условия. Всички споделиха, че не са спали в по-добър хотел на европейско първенство. Още веднъж това показва, че ние сме си свършили работата като федерация. Поклон към публиката. Няма да спра да го повтарям. Вече шести пореден мач на предварителна продажба свършват всички билети. Никога не се е случвало преди. Имало е разпродадени зали, но все в деня на мача. А сега един, два и дори три дни преди двубоите всички билети бяха изкупени. Благодаря на феновете, които подкрепят отбора, дори когато не играе на нужното равнище.


Г-н Ренато Арена ни поздрави за организацията. Каза, че заслужаваше още един мач да изиграем в тази зала. Подобна атмосфера рядко се среща в Европа."