Вторник, 30 Април 2024 14:46
Групи за Допълнителните квалификационни турнири при под 16-годишните

Станаха ясни групите за Допълнителните квалификационни турнири при момчетата и момичетата под 16 години. По календар първо ще се проведе надпреварата при момчетата - 18 и 19 май, а след това и при момичетата - на 22 и 23 май.

 

Според регламента на Комисията за детско-юношески волейбол към БФВ в допълнителния турнир участват 12 отбора (за всеки пол), които са разделени на три групи по четири тима. В отделните потоци се играе по системата "всеки срещу всеки". На база крайно класиране към Финалния турнир продължават завършилите на първите две места в групите. Третият и четвъртият отбор приключват участието си в Държавното първенство за сезон 2023/2024.

 

 Всеки клуб, достигнал до допълнителните квалификации, има право да кандидатства за домакинство на турнира. Крайният срок е до 03.05.2024 г.

 

 Site Visual   ДЮВ 2024   МОМИЧЕТА shared 7Site Visual   ДЮВ 2024 МОМЧЕТА shared 8

 

 Финалите при момичетата са между 27 май и 2 юни, а при момчетата в периода 10-16 юни.

 

 Държавното първенство по волейбол се провежда в изпълнение на спортния календар на БФВ с цел популяризиране на волейболната игра сред подрастващите и за излъчване на Републикански шампион в съответната възрастова група.

 

 Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите, подкрепящи развитието на Детско-юношеския волейбол в България – Лидл България, Гаритидж парк, Обединена Българска Банка, Хюндай България, фондация "За пример", Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.