Четвъртък, 02 Май 2024 12:32
Николай Иванов, координатор на националните отбори: Подкрепата от федерацията е пълна
Снимка: bfv.bg / Startphoto.bg

Координаторът на националните отбори Николай Иванов участва при представянето на Джанлоренцо Бленджини и неговият екип в зала "Родина" на националния стадиона "Васил Левски". 


"Добре дошъл в България – започна легендата. - Представянето на националния отбор интересува много хора. В последните 10-12 години за съжаление нашият тим играе, но по-рядко печели. За този период бяхме домакини на три първенства – две европейски и едно световно.

 

 През 2015 година беше добре, че стигнахме във финалната четворка. Тогава по здравословни причини не извлякохме максимума. Но имаше случаи на откази и нежелания да играят в националния отбор. Надявам се, че екипът на Бленджини със своето знание и опит да вкарат нова енергия в подмладен отбор. И да започнем по-често да побеждаваме. Живеем в динамично време. Регламентите се променят често.

 

 Преди играехме световно първенство на четири години, сега е на две. Сега всеки гейм и мач са важни за ранкинга. Дано тези хора имат търпението и куража. Убеден съм, че нещата ще се случат. На сила можеш да вземеш, но на сила не можеш да дадеш. Който е национал, трябва да е убеден, че само с работа се постигат успехи. Нека са сигурни, че имат подкрепата на ръководството."