Понеделник, 20 Май 2024 12:53
Лоренцо Мичели:  Отборът има нужда от време, за да стигне най-високо ниво
VNL

Лоренцо Мичели и женският национален отбор на България се прибраха от първия турнир в Лигата на нациите в Анталия. Нашите загубиха мачовете си срещу Нидерландия, Япония, Италия и Франция.

„Трябва да се адаптираме към много високото ниво, на което са другите отбори – каза Мичели пред официалния сайт на БФ Волейбол. - Нашият тим е съставен от много млади състезателки, за които такива мачове са нещо ново. Ние не сме магьосници. За пет дни няма как да направим чудеса. Срещаме се срещу едни от най-силните в света. Нидерландия, Япония и Италия се борят за участие на Олимпиадата.

В част от мачовете играхме добре, но се нуждаем от постоянство. Времето е твърде кратко за подготовка. Сега имаме една седмица и заминаваме за САЩ за втория турнир.
 

В Анталия имахме един много слаб гейм – третия срещу Франция. Той започна и завърши лошо. Най-важната ни задача не е да спечелим един мач, а да постигнем резултат. Другите отбори са по-добри от нас и трябва да приемем истината.
 

От една страна ние градим отбор, но по-трудното е да изградим състезателки. Не говоря само за тези, които бяха в Анталия, а за всички, които започнаха лагера. Отборът има нужда от време, за да стигне най-високо ниво."