Понеделник, 20 Май 2024 14:57
Резултати от допълнителните квалификации при момчетата под 16 години

Шест отбора се класираха за финалите в Държавното първенство за момчета под 16 години чрез Допълнителен квалификационен турнир, който се проведе през уикенда (18-19 май). Това са Хебър, Добруджа 07, Берое 2016, Черно море, Пирин и Перун. Така те ще участват във Финалния турнир между 10 и 16 юни заедно с ЦСКА, Левски София, Монтана, Арда (Кърджали) и Изгрев (Ябланица).

 

 В допълнителните квалификации участваха 12 отбора, разделени на три групи по четири тима. Напред продължаваха само отборите, завършили на първо и второ място във всеки поток. Заелите трето и четвърто място прекратяват участието си през сезона.

 

 ВК Хебър спечели домакинството си на Група К, след като постигна три чисти победи и с пълен актив от 9 точки зае първото място. След две победи в зала „Васил Левски" в Пазарджик второто място заслужиха волейболистите на Добруджа 07. Тимът от Добрич се наложи с 3:1 над ВК Етрополе и 3:0 над ВК Омуртаг.

 

Група К 

 

 Класиране – Група К:

 1. Хебър (Пазарджик)
2. Добруджа 07 (Добрич)
3. Етрополе
4. Омуртаг

 

 В спортната зала на комплекс "Аква лайф" в Кранево се проведе Група Л. Домакинството се оказа успешно и за Черно море. Варненският клуб завърши на втора позиция след два успеха, спечелени след тайбрек срещу ВАСК и Миньор, а това им донесе 4 точки в актива. Черно море отстъпи единствено пред ВК Берое 2016. Волейболистите от Стара Загора записаха три победи и геймово съотношение 9:1.

 

Група Л

 

 Класиране – Група Л:

1. Берое 2016 (Стара Загора)
2. Черно море (Варна)
3. ВАСК (София)
4. Миньор (Перник)

 

 Без да загуби гейм Пирин спечели група Група М, която се проведе в Разлог. Домакините постигнаха три чисти победи. Още на старта на турнира Пирин отнесе Перун с 0:3. Варненци спечелиха следващите си срещи – с 3:0 над Царевец 19 и след тайбрек срещу Дея спорт, за да приключат на втората позиция и да продължат напред в първенството.

 

Група М

 

 Класиране – Група М:

1. Пирин (Разлог)
2. Перун (Варна)
3. Царевец 19 (Велико Търново)
4. Дея спорт (Бургас)

 

 Държавното първенство по волейбол се провежда в изпълнение на спортния календар на БФВ с цел популяризиране на волейболната игра сред подрастващите и за излъчване на Републикански шампион в съответната възрастова група.

 

 Българска федерация по волейбол изказва своята благодарност към партньорите, подкрепящи развитието на Детско-юношеския волейбол в България – Лидл България, Гаритидж парк, Обединена Българска Банка, Хюндай България, фондация "За пример", Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.