Понеделник, 20 Май 2024 16:21
Волейболът с награда за треньор и отбор на месец Април
Снимка: bvf.bg / Startphoto.bg

Спортните журналисти в България посочиха почти единодушно ВК Левски София за "Най-добър отбор" за месец Април. В традиционната анкета на Пресклуб "България" участваха 24 медии, а 23 от тях гласуваха за новия шампион в Efbet Национална волейболна лига за мъже. Номинации имаха още женският баскетболен отбор на Берое (Стара Загора), който получи един глас, както и дамите на ВК Марица (Пловдив), който за поредна година спечелиха Национална DEMAX+ волейболна лига.

 

 Волейболът получи признание и в още една класация – "За най-добър треньор" на месец Април. Наставникът на "сините" Николай Желязков спечели приза с 19 гласа. На втора позиция остана Бранимира Маркова (главен мениджър на националния отбор по художествена гимнастика - жени индивидуално), а третото място си поделят Жаклин Златанова (старши треньор на БК Берое) и Борислав Крачанов (старши треньор на ВК Марица).

 

 "Благодаря за уважението. Изключително сме признателни за наградата. – каза по време на церемонията Николай Желязков. - Наистина Левски направи невероятен сезон. Като изключим върха на айсберга в края на сезона, ние направихме огромна крачка напред. Имахме много трудности, които не се знаят от хора. Борихме се с контузии, имахме тежки моменти, състезатели, които не даваха най-доброто в определени моменти, но Левски печелеше въпреки това. В България сме известни, че сме силни в индивидуалните спортове и имаме проблеми в колективните. Ние обаче направихме много силен колектив, за който ни помогнаха успешните игри."

 

 Желязков обяви, че политиката на Левски ще се запази и ръководството ще продължи да дава шанс на младите български волейболисти и на юноши на клуба.

 "Те трябва да играят, да трупат опит, за да са от полза на националния отбор. Там чужденци не можем да си купим", посочи треньорът.

 

 На награждаването присъства и състезателят от тима и национал Венислав Антов, който също акцентира върху колектива в отбора, който е в основата на успехите.

 

 "Направихме доста успешен сезон, въпреки трудностите, които имахме. В основата на тези успехи беше именно това, че успяхме да изградим много стабилен колектив. Всеки даде максимума от себе си и това е в основата на успехите ни през сезона", посочи Антов.