Понеделник, 10 Юни 2024 11:19
Лоренцо Мичели: Младите имат чудесен шанс да срещнат най-добрите

Селекционерът на женския национален отбор Лоренцо Мичели и капитанът Мирослава Паскова участваха в традиционната пресконференция преди турнир от Лигата на нациите. Нашите вече са в Хонконг. Там програмата ни започва с мач срещу Китай утре от 15:30 ч. Следващите ни двубои са в четвъртък срещу Тайланд (8:30 ч.), в петък срещу Бразилия (8:30 ч.) и в събота срещу Доминиканска република (8:30 ч.).

 

 "Досега в Лигата на нациите винаги сме играли под напрежение, защото бяхме един от петте челънджър отбори и трябваше да се борим за оставането ни сред най-добрите – каза Мичели. - За първа година регламентът е сменен. Това ни дава възможности да включим млади състезателки, които са от набори 2005, 2006 и 2007. Без никакви съмнение те имат голям талант. Лигата на нациите им дава чудесен шанс да се срещнат с най-добрите и да израснат. Ще се опитаме да покажем добра игра в Хонконг. Предстоят ни мачове срещу много силни отбори и ще дадем всичко от себе си."

 

Снимка от Десислава Джерманска

 

"За втора поредна година сме в Хонконг и благодарим за гостоприемството – добави Паскова. - За съжаление резултатите ни тази година не са такива, каквито искаме. Ще се постараем да покажем най-доброто си лице сега."


Българският тим спечели един мач от началото на VNL този сезон – срещу Южна Корея.