Неделя, 10 Май 2015 20:35
Виктория, Хебър и Асеновец  се класираха за финали при 13-годишните момчета

Отборът на Виктория Волей (Пловдив) спечели първо място в регион Тракия при момчетата до 13 години. Турнирът за тази възраст се игра в Пловдив с участието на пет отбора – домакините от Виктория Волей, Локомотив (Пловдив), Асеновец (Асеновград), Раковски (Димитровград) и Хебър (Пазарджик) .

Домакините от Виктория Волей постигнаха две чисти победи в предварителната група, срещу отборите на Асеновец и Раковски, а в спора за първото място на турнира  победиха Хебър с 2:1 гейма. В първата част Оранжево-сините загубиха на 23 точки от съперника. Впоследствие момчетата на Христо Георгиев влязоха в ритъм и затвориха мача за по-малко от 30 минути. Виктория спечели втория гейм с 25 на 8 и тайбрека с 15 на 3.

В спора за третото място тимът на Асеновец победи Локомотив (Пловдив) с 2 на 1 гейма. Черно-белите взеха първата част с 25 на 19, но след това допуснаха изравняване на геймовете след 22 на 25. Водени от емоцията асеновградчани спечелиха тайбрека с 15 на 9.

Регламентът за тази възраст предвижда първите три тима от всеки регион да се класират на държавните финали, като така Виктория Волей, Хебър и Асеновец ще участват в борбата за титлата при 13-годишните момчета.

Всички резултати:

Асеновец - Раковски - 2:0

Хебър - Локомотив Пд - 2:0

Виктория волей - Асеновец - 2:0

Виктория волей - Раковски - 2:0

3-4 място Асеновец - Локомотив Пд - 2:1

1-2 място Виктория волей -  Хебър - 2:1

В последния момент от участие в турнира се отказа отборът на Родопа /Смолян/