Петък, 15 Април 2016 14:00
Волейболистите на "Марек" ще бъдат домакини на държавните финали
Волейболистите на "Марек" ще бъдат домакини на държавните финали

Държавните финали по волейбол за юноши старша възраст (до 20 години) започват от утре, 16 април (събота) в Дупница. Домакин на надпреварата е ВК "Марек", като мачовете ще се играят в обновената зала „Спортна“ в града. Новият шампион ще стане ясен на 20 април (сряда), когато ще бъде финалният двубой

 По регламент в битката за титлата участват осем осбора от България, като до финалната фаза достигнаха отборите на „Марек“ (Дупница), „Славия“ (София), ЦСКА (София), "Виктория Волей" (Пловдив), "Арда" (Кърджали), "Черно море" (Варна), "Пирин" (Разлог) и "Тетевен Волей" (Тетевен).

Участниците ще бъдат разделени в две групи по четири тима. Първите два от всеки поток оформят финална четворка, в която се играе на кръст на полуфиналите. Победителите спорят за титлата, победените за 3-4 място. Третите от класирането в групите играят за 5/6 място, а четвъртите за 7/8 място в крайното класиране.

Тази вечер е техническата конференция, на която ще стане ясно разпределението на отборите в двете предварителни групи и програмата на мачовете.