Неделя, 17 Април 2016 22:11
Волейболистите на ЦСКА записаха втора победа на държавните финали
Волейболистите на ЦСКА записаха втора победа на държавните финали

Отборите на ЦСКА (София) и Марек (Дупница) продължава без загуба след втория ден от държавните финали по волейбол за юноши старша възраст (до 20 г), които се провеждат в зала „Спортна“  в Дупница.

 

В предварителна група Б шампионите от ЦСКА вървят по най-добрия начин по пътя към защита на титлата си, като записаха втора победа в потока. За разлика от първия ден, в който записаха чист успех над Пирин, този път Червените извоюваха победата след петгеймова битка, като надиграха Виктория Волей (Пловдив) с 3:2 (25:20, 25:22, 26:28, 20:25, 15:11).

 

Момчетата, водени от треньора Димитър Димитров стартираха отлично и взеха първите две части. След като поведоха с 2:0 гейма обаче армейците се сблъскаха с изключителната борбеност на пловдивчани, които не се отказаха и направиха обрат, като докараха мача до равенството 2:2 гейма. В крайна сметка Червените показаха шампионския си характер, като се не се подадоха на натиска, изправиха на крака и спечелиха тайбрека с 15:11, а с това и крайната победа.

 

След втория ден ЦСКА е водач в групата с две победи и 5 точки, като на практика си осигури касиране във финалната четвока. На второ място излезе тимът на Пирин (Разлог) който в този кръг победи Арда (Кърджали) с 3:1 (22:25, 25:19, 25:9, 25:14). Така волейболистите от Разлог записаха първа победа в групата. Те са с еднакъв актив от една победа и една загуба с Виктория Волей, но изпреварват пловдивчани за второто място с по-добра геймова разлика. Последни са кърджалийци, без победа до сега.

 

В последния ден от груповата фаза, утре, 18 април (понеделник) пряк двубой между Пирин и Виктория Волей ще определи, кой ще последва ЦСКА на полуфиналите. Арза загуби възможност за класиране във финалната четворка на турнира.

 

Пред собствена публика и голям интерес от местната общественост, в предварителна група А на турнира волейболистите на Марек победиха Черно море (Варна) с 3:0 (25:20, 25:20, 25:18). Така дупничани продължават без загуба, като оглавиха групата с 5 точки. На практика това ги класира за финалната четворка, като ще продължат напред в спора за титлата.

 

В другия двубой от втория ден, Славия (София) победи Тетевен Волей (Тетевен) с 3:0 (25:15, 25:18, 27:25). Така след загубата от Марек с 2:3 гейма в първия ден, днес славистите извоюваха чиста победа и са на второ място във временното класиране. Те обаче имат еднакъв актив от една победа и една загуба с Тетевен, чиито отбор пък стартира с чиста победа над Черно море в първия кръг на надпреварата.

 

Така, подобно на група А и в този поток интригата кой ще продължи на полуфинал също остава до край. Утре, 18 април последните мачове в групата ще определят кой ще последва Марек във финалната фаза. Белите излизат срещу Черно море, а тетевенци срещу първенеца в групата Марек. Тимът на Черно море е последен без успех до сега и загуби възможност за финалната четворка.