Петък, 08 Май 2015 22:09
Иван Петков: Това е най-силната „Марица“, която сме имали!

„Марица“ (Пловдив) е новият шампион на България при жените! „Жълтите“ спечелиха гостуването си на „Левски“ (София) с 3:2 (25:19, 18:25, 25:23, 24:26, 15:11) в третия решителен мач от финалния плейоф, който бе изпълнен с много драма, много емоции и борба за всяка точка, а всичко това го превърна в повече от достоен завършек на първенството и сезона при дамите. Титлата е историческа първа за пловдивчанки, а за да бъде успехът още по-сладък, златните медали оформиха и златния дубъл, след като по-рано през сезона момичетата на Иван Петков спечелиха и Купата на страната.

В основата на така ценния успех за „Марица“ бяха капитанът Ана Радичева, която стана топреализатор на двубоя с 27 точки и центърът Милена Димова с 20 точки ( 6 блокади). 

Ето и какво сподели след края на мача старши-треньорът на „Марица“ Иван Петков:

„Спечелихме този двубой с колектива, който имаме. Не съм си представял, че този мач ще бъде така емоционален. Принципно съм доста уравновесен, но днес имаше ситуации, които ме накараха да бъда по-емоционален. Що се касае до дубъла, това е нещо, което си го бяхме поставили като цел и се радвам, че го изпълнихме. Цел, която на нас специално много ни тежеше. Цел, която я преследвахме постоянно. Късметът беше на наша страна и победихме. Тук е моментът да поздравя и отбора на „Левски“. Отбор срещу който всички мачове през този сезон бяха такива. Имаха интрига и направиха първенството по-специално. Определено това е най-силната „Марица“, която сме имали. Този отбор може още много, много да гради.“