Събота, 09 Май 2015 10:21
Ана Радичева (в ляво) е вдигнала победоносно титлата след драматичния успех срещу „Левски“ с 3:2.
Ана Радичева (в ляво) е вдигнала победоносно титлата след драматичния успех срещу „Левски“ с 3:2.

„Марица“ (Пловдив) е новият шампион на България при жените! „Жълтите“ спечелиха гостуването си на „Левски“ (София) с 3:2 (25:19, 18:25, 25:23, 24:26, 15:11) в третия решителен мач от финалния плейоф, който се игра в Спортен център „Люлин“ (бившата зала „Сиконко“). Така с 2:1 победи в серията, пловдивчанки триумфираха с историческа първа титла, а за да бъде успехът още по-сладък, златните медали оформиха и златния дубъл, след като по-рано през сезона момичетата на Иван Петков спечелиха и Купата на страната.

Ето и какво каза след драматичния двубой, за сайта на БФВолейбол volleyball.bg, капитанът на „Марица“ Ана Радичева, която изигра страхотен мач и стана топреализатор с 27 точки:

„Изпълнихме целите, които ни бяха поставени преди началото на сезона. Задачите бяха да спечелим Купата и шампионата. Много се радвам, че зарадвахме нашите шефове. Това е една игра и все пак на игрището сме 12 жени и стават постоянно въртележки. Според мен нашият отбор победи с колективната игра и това, че всяка една играе за другата!“