Събота, 31 Януари 2015 19:31
„Звездец“ изненада „Черно море Баск“ и постигна втора победа във ВЛ

„Звездец“ (Горна Малина) постигна втора победа през сезона във Висшата лига, след като в среща от 12-ия кръг надигра гостуващия „Черно море Баск“ (Варна) с 3:1 (25:22, 22:25, 25:23, 25:19).  

Тимът на Иван Генков започна ударно срещата, повеждайки с 8:2 на първото техническо прекъсване. Доминацията на домакините продължи до края на гейма, за да поведат в резултата с 1:0 след 25:22.

Втората част започна оспорвано като и двата тима показаха добра игра и не позволяваха на противника да се откъсне в резултата. Тенденцията продължи до края на гейма, който бе спечелен от варненци с 25:22, след като в решителните разигравания показаха по-силна игра в атака.

Третият гейм отново започна оспорвано, а на първото техническо прекъсване гостите водеха с 1-а точка. Домакините успяха на свой ред да постигнат едноточково предимство. До края на частта водачеството бе разменяно няколко пъти, но добрата игра на домакините на блокада им позволи да поведат с 2:1 след 25:23.

Четвъртият гейм бе изключително изнервен. Спорни съдийски решения и червен картон за помощник-треньора Борислав Кьосев предизвкаха силни емоции сред публиката и състезателите от двете страни на мрежата. Резултатът вървеше точка за точка до второто техническо прекъсване, когато домакините показаха добра игра на всички елементи и успяха да постигнат втора победа за сезона след 25:19.

С този успех домакините от Горна Малина се доближиха само на 2 точки от 8-ия „Изгрев“ (Ябланица), който е с актив от 9 точки. За „моряците“ пък загубата е 5-а през сезона и с 21 точки заемат 3-о място.