БФ Волейбол изказва пълна подкрепа към всички пострадали при трагедията в Турция и Сирия
06/Фев/23 21:01

Българската федерация по волейбол изказва пълна подкрепа за всички пострадали при земетресението в Турция и Сирия. Знаем, че сред тях има и много спортисти. Информациите сочат, че играчите на мъжкия волейболен тим Малатия Метрополитън Беледиеспор са под руините на хотел, който е бил напълно разрушен.

Всички в българския волейбол се молим бедстващите, спортисти или не, да бъдат здрави след тази ужасяваща трагедия. В такива дни светът, спортът се обединяват. Нека да сведем глави и да вярваме!

БФ Волейбол изказва съболезнования към семействата на всички жертви!

Добромир Добрев ще свири двубой от плейофите в Шампионска лига за мъже
06/Фев/23 14:07

През месец февруари българските съдии получиха поредни престижни назначения в европейските клубни турнири за мъже и жени.

Ето къде ще свирят родните рефери:

 Шампионска лига – мъже, плейофи

15-02-2023: Берлин РБ (Германия) – Зираатбанк (Турция), 1-ви съдия Добромир Добрев

 

 Шампионска лига – жени

08-02-2023: група В, Волей Милано (Италия) – Волеро льо Кане (Франция), 1-ви съдия Александър Виналиев

08-02-2023: група С, Вакъфбанк (Турция) – Игор Горгонзола Новара (Италия), 2-ри съдия Ивайло Иванов

 

CEV Cup – мъже, 1/4-финал

09-02-2023 Волей Любляна (Словения) – Валс Груп Милано (Италия), 1-ви съдия Илиян Георгиев

 

CEV Cup – жени, 1/4-финал

07-02-2023, ТНИ Истанбул (Турция) – Бусто Арсицио (Италия), 2-ри съдия Атанас Върбанов

 

Challenge Cup - мъже, 1/4-финал

07-02-2023: Макаби (Израел) – Фонте Бастардо (Португалия), 1-ви съдия Любомир Сираков

 

Challenge Cup – жени, 1/4-финал

08-02-2023: КСМ Лугож (Румъния) – Астерикс (Белгия), 1-ви съдия Илия Пенков

08-02-2023: Простейов (Чехия) – ВИБ Тюринген (Германия), 1-ви съдия Стоян Барев

БФВ организира за втора поредна година национално тестиране при подрастващите
03/Фев/23 9:45

Българска федерация по волейбол организира за втора поредна година национално тестиране, което е част от проекта на комисията за Детско-юношески волейбол към БФВ за проучване, оценяване и селектиране на млади състезатели.

През изминалата година бе даден старт на този проект, като бяха обхванати момчета, родени 2007/ 2008 година и момичета, родени 2008/ 2009 година. Тестирането бе проведено във всичките шест региона на страната.

„Второто издание е за момчета и момичета, родени 2008/2009 година“, заяви за сайта на БФВолейбол председателят на комисията Евгени Иванов. „Предвид извършената промяна на възрастовите групи и смяната на водещи набори при момичетата от европейската конфедерация - CEV, ще бъдат тествани наборите, които участваха и през миналата година.“

Тестовете ще бъдат проведени отново в шестте региона на България, на подбрани локации в рамките на месец април 2023 година.

На база на проведените тестове ще бъдат селектирани 48 деца от всяко направление, както и до 10 треньора, които ще бъдат поканени за участие в турнир на талантите. Самата надпревара ще бъде проведена след завършване на първенствата за състезатели U16.

„Две са ни основните цели. Първата е да видим как се развиват децата, които сме тествали през изминалия сезон и да добием представа за тези, които все още не са взели участие. Втората е да селектираме отново най-добре представилите се за поредното участие на турнира на талантите“, допълни още Евгени Иванов.

По време на турнира на талантите БФВ ще организира семинар за треньори работещи с подрастващи. Целта е специалистите, работещи с деца, да се запознават с най-новите тенденции в съвременния волейбол.

БФВ изказва своята благодарност към партньорите подкрепящи инициативите за развитие на волейбола сред подрастващите и за повишаване квалификацията на треньорите по волейбол в България: фондация „За Пример“ и Amusnet Interactive.

Семинар на тема "Ролята на треньора при подрастващите" се проведе в София
31/Ян/23 9:31

Следвайки своята стратегия за развитие и повишаване квалификацията на треньорите по волейбол, Българска федерация по волейбол продължава стартираната инициатива за провеждане на семинари в цялата страна. Третият на тема "Ролята на треньора при подрастващите" бе в София. Първият мина в Разлог, а вторият - в Плевен.

Главен лектор отново бе Никола Димитров, като присъстваха и Евгени Иванов – председател на Комисията за детско-юношески волейбол и Николай Иванов, член на същата Комисия, по чиято инициатива се провеждат обученията.

Домакин на събитието бе зала „Левски София“, като участие взеха 23-ма волейболни специалисти от регион „Витоша“.В помощ на форума бяха и младите състезатели от ВК Левски София, които показаха голям ентусиазъм при асистирането за практическата част.

 

230129 - BVF Coaches Seminar Sofia - 02

 

„Това е поредния семинар, който организираме в страната - коментира Евгени Иванов. - Той мина успешно и смятам, че е от полза на всеки един треньор. Желанието ни е това да стане регулярна практика. Ще се стремим такива семинари да продължат да се организират, за да може нашите специалисти да са в крак със световните тенденции. Получи се много дълга дискусия в теоретичната част. Тя продължи по-дълго от предвиденото и това е положително, защото треньорите активно участваха в разискванията.“

 

230129 - BVF Coaches Seminar Sofia - 06

 

БФ Волейбол предвижда семинарите по темата „Ролята на треньора при подрастващите“ да се проведат във всички региони на страната, като инициативата продължава със следващите региони.

 

230129 - BVF Coaches Seminar Sofia - 04

БФВ изказва своята благодарност към партньорите подкрепящи инициативите за повишаване квалификацията на треньорите по волейбол в България: фондация „За Пример“ и Amusenet Interactive.

Владислав Тодоров, треньор на националния отбор за жени до 17 г.:  У дома и стените помагат
30/Ян/23 17:06

Владислав Тодоров ще изведе националния отбор за жени до 17 години във втория квалификационен турнир за европейско първенство. БФ Волейбол успя да се пребори състезанието да е в зала "Христо Ботев".

"Опитахме се да се класираме още на първия турнир в Турция - коментира Тодоров. - Играхме силно, стигнахме финал. Домакинството се оказа решителен фактор. Не искам да се оправдавам, но имаше доста спорни съдийски отсъждания, които бяха в полза на туркините. Доказателство, че у дома и стените помагат. Радвам се, че ръководството на БФ Волейбол е видяло потенциал в нашия отбор и се пребори ние да сме домакини на втория турнир. Сигурен съм, че феновете ще направят атмосфера, която да даде крила на момичетата. Може да звучи клиширано, но тази подкрепа е от огромно значение.

Разузнаването вече започна. Моята цел е да накарам България да играе, както може. Имаме голям потенциал и шанс да се класираме на европейско първенство в нашата зала. Няма слаби отбори и към всички подхождаме с еднакво уважение. Аз се надявам всички момичета, на които разчитам, да са здрави."

 

325914207 1810360162671541 7802260893232652172 n

 

Турнирът ще е от 21 до 23 април, а освен Германия наши съперници ще бъдат Словакия и Кипър. За европейското се класират първите два отбора.

 

 БФВ изказва своята благодарност към партньорите подкрепящи националните отбори на България за подрастващи: Лидл България, ОББ, Гаритидж парк, Спорт Депо, Dell Technologies, PolyComp, Спорт Тото, Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.

Страница 1 от 1496