Петък, 16 Декември 2022 18:23
Със сервис от зам.-министъра на спорта Петър Георгиев стартира волейболният турнир "А1 Звезди на бъдещето"
Снимки: БФВ/startphoto.bg

Вярвам, че скоро ще ви видим в националните отбори, предрече на талантите Жана Тодорова при откриването на международния турнир по волейбол в спортна зала "Левски София"

Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Георгиев изпълни начален удар, с който даде старта на международния турнир по волейбол за момчета и момичета "А1 Звезди на бъдещето", организиран от волейболен клуб "Левски София" и подкрепен от Българската федерация по волейбол.

„Уважаеми участници – състезатели, треньори, ръководители, родители, не са много инициативите в България, които да дават възможност да се наслаждаваме заедно на изяви на международно ниво в тази на пръв поглед крехка възраст, в която огромното желание да намери реализация, да се показва и майсторство, и добро настроение. Поздравявам организаторите за прекрасната инициатива, която превръщат в традиция в името на бъдещите успехи на българския спорт. Благодаря и на Българската федерация по волейбол, която е доста активна в последните години. Призовавам да продължават да не жалят сили и средства за популяризирането на волейбола в България. Най-важно днес е, че виждаме мисъл за бъдещето. Мисъл за всички вас. Желая ви много здраве и много успехи. Ще се радвам да видя някои от вас като медалисти на Олимпийски игри, Световни и Европейски първенства. На тези от вас, които са дошли от други страни, бих казал – когато се върнете у дома, разказвайте позитивните емоции от България, страна, в която се говори и се мисли за развитието на спорта и се дава възможност на децата да сбъдват мечтите си чрез любимия спорт“, заяви заместник-министърът на спорта Петър Георгиев.

 

thumbnail FS2022

 

„Няма да крия, че волейболът е един от моите любими колективни спортове. Сега за мен е удоволствие да взема една от вашите волейболни топки и да споделя по истински начин този ваш специален момент. Искам да открия първенството с един сервис“, добави той, след което си заслужи бурните аплодисменти на участниците, откривайки турнира по най-подходящия начин – не просто с думи, а с волейболен начален удар.

Близо 200 таланти участват във второто издание на международния турнир, провеждан в спортна зала „Левски София“. Те бяха приветствани лично от ръководителите на ВК „Левски София“ и основни организатори на „А1 Звезди на бъдещето“ Давид Давидов, Владимир Николов и Атанас Гаров.

 

thumbnail FS2022 4

 

„Радостни сме за начина, по който се развива турнирът. Както винаги в нашите проекти, стремим се всяка следваща стъпка да е по-добра, по-уверена, по-запомняща се и полезна. Ще се радваме, ако в края на този турнир всички израснете волейболно, но също така си тръгнете със страхотни спомени и приятелства. Защото това е в основата на турнира“, обърна се към звездите на бъдещето Атанас Гаров, управляващ партньор на „Гаритидж инвестмънт мениджмънт“ и основен организатор на международния турнир.

„Благодаря на всички, които дойдохте да подкрепите талантите. Благодаря на тези, които подкрепиха нас в тази инициатива – на А1, които се присъединиха към нашата кауза да работим за бъдещето на българския спорт, на Yource Bulgaria и Preventica. Благодарим на всички, за които основна кауза днес е нашето общо и по-добро утре“, добави Атанас Гаров.

 

thumbnail FS2022 3

 

„Играйте добре, забавлявайте се, покажете какво можете. И не забравяйте – победата е важна, разбира се, но противниците днес ще бъдат ваши приятели утре в национални и клубни отбори. Затова се насладете на момента“, заяви Владимир Николов, съпрезидент на ВК „Левски София“.

„Поздравявам всички участници и организаторите на турнира „А1 Звезди на бъдещето“. Винаги се наслаждавам, когато виждам деца на волейболното игрище. Пожелавам ви да сте здрави, да създавате истински приятелства, да се наслаждавате и да израствате с нашата любима игра. Вярвам, че в скоро време ще ви виждаме в националните отбори на вашите държави“, каза пред тръгналите по нейните стъпки момичета и момчета българската националка и една от най-добрите състезателки в света на поста либеро – Жана Тодорова.

 

thumbnail FS2022 8

„Изключително радостен съм да видя толкова много деца тук. Благодаря на организаторите на „А1 Звезди на бъдещето“, които са се заели с мисията да превърнат турнира в традиция, а аз им пожелавам традицията да бъде възможно най-дългогодишна. Инициативата е прекрасна – и за българския спорт като цяло, и за тези деца. Именно на вас, деца, искам да кажа нещо: „Благодаря, че ви има.“ Защото вие сте бъдещето. Всичко, което ние се опитваме да правим, е за вас. За да ви видим един ден медалисти на Олимпийски игри, Световни и Европейски първенства. Знайте едно – избрали сте си дълъг и тежък път, който трябва да извървите. Но ако успеете, си заслужава всяка една секунда от него. Бъдете здрави, забавлявайте се. Аз няма да кажа „нека най-добрият победи“, защото всички ще бъдете победители накрая“, заяви обичаният български волейболист, световен шампион за младежи, медалист от световно първенство за мъже и настоящ ръководител на комисия „Детско-юношески волейбол“ към Българската федерация по волейбол Евгени Иванов.

 

thumbnail FS2022 6

Второто издание на международната надпревара е от 16 до 18 декември 2022 г. Входът за зрители е свободен. Отделно от възможността всички желаещи да гледат звездите на бъдещето в залата, всички мачове се излъчват на живо на официалния YouTube канал на ВК „Левски София“.

Клубове от три силни волейболни нации - България, Италия и Сърбия, играят в турнира при момчетата. За шампионската купа се борят "Дяволи Роза" (Италия), "Цървена звезда" и "Войводина" (Сърбия), както и "Левски", ЦСКА и "Виктория Волей" от България.

При момичетата участват сръбските "Цървена звезда" и "Срем", Волейболна академия "Пирв 11" (Румъния) и българските "Левски", "Марица" и ЦПВК.

Турнирът "А1 Звезди на бъдещето" се провежда с подкрепата на Българската федерация по волейбол.