България домакин на евроквалификация за жени U17
29/Ян/23 13:12

България ще бъде домакин на турнир от втория кръг на квалификациите за европейско първенство за жени до 17 години.

Българският отбор се представи много силно по време на първия кръг квалификации, зона BVA, който се проведе в Турция. След серия победи момичетата на селекционера Владислав Тодоров отстъпиха от домакините в директен спор за първото място. Именно това силно представяне бе причината БФВ да кандидатства пред CEV за получаване домакинство на турнир от втория кръг, което е вече факт.

 

download

 

Турнирът ще се проведе в периода 21-23 април в столичната зала „Христо Ботев“ където очакваме всички фенове, за да изиграем заедно ролята на “седмия играч” и да подкрепим младите български „лъвици“ в стремежа им за класиране на европейско първенство. Съперници на България ще бъдат отборите на Германия, Словакия и Кипър. Първите два от турнира ще се класират за финалите.

В същия период ще се изиграят още 4 квалификационни турнира, чиито домакини са Франция, Латвия, Косово и Грузия.

БФВ изказва своята благодарност към партньорите подкрепящи националните отбори на България за подрастващи: Лидл България, ОББ, Гаритидж парк, Спорт Депо, Dell Technologies, PolyComp, Спорт Тото, Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.

Горещо лято при подрастващите с участие на България в световния елит
27/Ян/23 14:22

Горещо лято с много емоции и вълнуващи моменти предстои за националните ни отбори при подрастващите.

В следващите месеци България ще бъде представена на форуми от най-високо ниво, като отново малките „лъвове“ и „лъвици“ ще защитават цветовете на трибагреника и ще гонят най-добро класиране в световния елит.

Програмата е много наситена, като представителните ни селекции ще вземат участие на три световни първенства, Европейски младежки олимпийски фестивал при двата пола, а само преди дни стана факт и класиране за Европейското първенство при момчетата U17, които спечелиха квалификацията в София от зона BVA. Момичетата ни U17 ще гонят визи за Евроволей на втори кръг квалификации през април.

Eто програмата за лято 2023 в детайли:

Мъже под 21 години (състезатели, родени 2003/04 година)

7-16 юли: Световно първенство в Манама (Бахрейн)

Участват 16 отбора: Бахрейн, Египет, Тунис, Иран, Индия, Италия, Полша, Бразилия, Аржентина, САЩ, Мексико и още пет страни, сред които България, които са по ранкинг.

 

Мъже под 19 години (състезатели, родени 2005/06 година)

4-13 август: Световно първенство в Сан Хуан (Аржентина)

Участват 20 отбора: Аржентина като домакин, Япония, Иран, Индия, Южна Корея, Нигерия, Египет, Италия, Франция, БЪЛГАРИЯ, Сърбия, Белгия, Словения, Бразилия, Колумбия, САЩ, Мексико, Пуерто Рико и Коста Рика.

 

Жени под 19 години (състезателки, родени 2005/06 година)

1-11 август: Световно първенство в Осиек (Хърватия) и Бекешчава (Унгария)

Участват 24 отбора: Хърватия и Унгария като домакини, Япония, Китай, Южна Корея, Тайланд, Италия, Турция, Германия, Сърбия, Полша, БЪЛГАРИЯ, Аржентина, Бразилия, Чили, САЩ, Доминиканска република, Пуерто Рико и Мексико, останалите до 24 са по ранкинг.

 

Европейски младежки олимпийски фестивал за мъже под 19 години и жени под 19 години (състезатели родени 2005/06 година)

23-29 юли в Марибор (Словения)

 

 

Мъже под 17 години (състезатели, родени 2007/08 година)

19-30 юли: Европейско в Подгорица (Черна гора)

Класирали се отбори до момента: Черна гора като домакин, Полша, Италия, Словения и БЪЛГАРИЯ от зоналните квалификации първи кръг.

 

Жени под 17 години (състезателки, родени 2007/08 година)

11-22 юли: Европейско първенство във Върнячка Баня (Сърбия) и Бекешчава (Унгария)

Класирали се до момента: Сърбия и Унгария като домакини, Турция, Полша, Хърватия и Италия, като първенци от зоналните квалификации първи кръг.

България завърши на второ място на зоналната квалификация от BVA в Турция и ще търси място на Евроволей на втори кръг от квалификациите.

 

20-23 април: Втори кръг на европейските квалификации.

Предстои да бъдат оповестени домакините и групите.

БФВ изказва своята благодарност към партньорите подкрепящи националните отбори на България за подрастващи: Лидл България, ОББ, Гаритидж парк, Спорт Депо, Dell Technologies, PolyComp, Спорт Тото, Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.

Андреа Буратини, треньор на националния тим за мъже до 17 години: Ние сме сред най-добрите в Европа
27/Ян/23 10:58

Андреа Буратини класира националния тим до 17 години на европейско първенство. На квалификацията в София нашите не загубиха нито един гейм.

Италианският специалист говори специално пред официалния сайт на БФ Волейбол и официалните канали в социалните мрежи.

-     

-   - Здравейте, сеньор Буратини! И първо честит рожден ден! Може ли да се каже, че представянето на националния отбор за мъже до 17 години е подарък за празника ви?

- Да, да! Това е най-големият подарък, който мога да имам. Победа в европейска квалификация винаги е нещо специално. И го приемам като подарък.

 

- Каква е вашата оценка от представянето?

- С този отбор началната цел беше да се класираме на първо място. А сега идва следващата – да се представим добре на европейското. Когато приключихме първата крачка, смея да твърдя, че ще се представим силно и във втората. Затова трябва да работим в тази посока.

 

- България не загуби нито един гейм. Ние ли сме много добри или другите бяха по-слаби?

- Не знам. Със сигурност ние сме много, много добри. Направихме рекорд. Не е нормално да спечелиш четири мача с по 3:0. Не е и лесно. Ние имаме много добър отбор. Мисля, че нивото на квалификацията не беше особено високо. Но въпреки това имаше добри отбори като Турция и Сърбия, а защо не и Гърция. Вярно е, че в този момент ние имаме по-високо ниво от съперниците. Това е добре за нас.

 

EMO 9200

 

 

 - Каква ще бъде конкуренцията на европейското?

- Трябва да гледам и другите групи. Досега бях концентриран само върху нашата квалификация. Най-силните отбори са Италия, Полша, Франция. Също бих добавил и Испания, които са направили силен тим. Има поне 6-7 добри отбора. Ние сме между тях.

 

-  Имаме ли шанс за медал?

- Винаги играем за медал. Ако нямаме шанс, няма да започнем. Мисля, че можем да постигнем това. На тази възраст е трудно да се правят прогнози. Нивото ни е високо, но в момента не стига за медал. Трябва да работим още повече.

 

- Къде трябва да се подобрим?

- При посрещането. Не играем много с центровете. Това са само два елемента. За по-добра игра трябва много работа. В атака също можем повече. Трябва да отиграваме по-добре ниски топки. Имаме времето да се подобрим.

- От кого сте най-доволен?

- Двама или трима са много важни за отбора. Най-важно за групата е колективът. Играем добре заедно. Това трябва да е нашият приоритет. Вярно е, че имаме силни състезатели. Петьо е душа на отбора. Имаме и други – нападатели, центрове, диагонали, разпределители. Всички имат ниво. Най-важното не е един или двама, а колективът.

-  Предстои тежка година за вас – европейско първенство с този тим, но и световно с отбора до 21 години. Как ще се справите?

-  Много е трудно за мен. Но обичам подобни ситуации. Обичам да работя така. Всичко ще се случи през юли. Не мога да направя всичко, не е нормално. Затова скоро ще говорим с федерацията, с президента Любо Ганев, за да планираме добре ситуацията. Няма само световно до 21 години, има и европейско за момчетата до 17 години. Но ще има и европейско за мъже. А някои от момчетата до 21 години могат да отидат в първия тим. Затова е нужно планиране. Трябва да говоря с Пламен Константинов, да направим точната програма.

Националките U17 със сребро от европейската квалификация в Турция
23/Ян/23 0:11

Националният отбор на България за жени под 17 години завърши със сребърните отличия на европейската квалификация от зона BVA, която се проведе в Анкара (Турция).

Младите "лъвици", водени от Владислав Тодоров, загубиха от Турция с 0:3 (19:25, 23:25, 21:25) във финалния спор на надпреварата. С това туркините спечелиха квалификацията и директна квота за Европейското първенство 2023.

Нашите момичета ще търсят място сред най-добрите на Стария континетт на втори кръг от европейските квалификации. Пресявките са през април, като групите и съперниците ще станят ясни на по- късен етап, след приключване на всички квалификации.

Родните представителки се бориха, но съперничките показаха, че са по-добри за момента, като не позволиха на нашите да вземат нито гейм.

Вяра Парапунова и Деница Ангелова бяха най-резултатни за България, като завършиха с еднакъв акти от 9 точки.

Статистика от мача можете да видите тук.

БФВ изказва своята благодарност към партньорите подкрепящи националните отбори на България за подрастващи: Лидл България, ОББ, Гаритидж парк, Спорт Депо, Dell Technologies, PolyComp, Спорт Тото, Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.

България U17M спечели европейската квалификация в София
22/Ян/23 23:41

Националният отбор на България за мъже под 17 години спечели европейската квалификация в София! Ден по-рано предварително малките „лъвчета“ се класираха за Европейското първенство 2023.

В последния ден момчетата на селекционера Андреа Буратини победиха Финландия с 3:0 (25:21, 25:14, 25:20) във финалния двубой от турнира в зала „Левски София“.

Така българските представители изпълниха задачата и взеха билети за Евроволей 2023 от раз. Те направиха това убедително, като спечелиха златните медали без нито една загуба.

Победата бе факт за 65 минути игра. Въпреки усигурените си визи за шампионата на Стария континет нашите не загубиха нито за миг концентрация. И през трите части на мача имаха водеща роля и спечелиха двубоя категорично.

 

194148 EMO 7767

С най-голям актив за победата бе Петьо Иванов с 14 точки ( 1 ас, 3 блока). Жасмин Величков завърши с 12 точки.

Статистика от мача можете да видите тук.

Европейското първенство за мъже под 17 години ще се проведе от 19 до 30 юли в Черна гора.

БФВ изказва своята благодарност към партньорите подкрепящи националните отбори на България за подрастващи: Лидл България, ОББ, Гаритидж парк, Спорт Депо, Dell Technologies, PolyComp, Спорт Тото, Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.

Страница 1 от 1495