Проучване по проекта SERVE за използване на дигитални инструменти в тренировките в клубове и училища и двойно кариерно развитие при спортистите
25/Ное/22 15:48

Резултатите бяха представени на семинар в НСА

Докладът за проведеното интегрирано проучване - част от мащабния проект SERVE (№101050341 — SERVE — ERASMUS-SPORT-2021-SCP), е готов и беше официално представен. Българската федерация по волейбол в партньорство с Национална спортна академия "Васил Левски" проведоха семинар с над 30 треньори и състезатели. По време на семинара експертите на Националната спортна академия представиха резултатите от интегрираното проучване по проекта SERVE, което съчетава изследване на най-добрите европейски практики за използване на дигитални инструменти в спортното образование и тренировки в средните училища и спортните клубове, както и проучване за добрите практики в двойната кариера сред волейболни таланти и сред треньори, базирани на образователни и тренировъчни програми на спортни федерации и клубове. Данните в доклада са резултат от качествено проучване, базирано на преглед на литература, писмени трудове, срещи със заинтересовани страни и експертни интервюта, за да се идентифицират програми за двойна кариера за спортисти и треньори на ниво спортни организации в страните партньори, участващи в проекта - България, Сърбия, Австрия и Хърватия.

 

221117 - ServeProject - 02

 

 

Бивши елитни волейболисти - Николай Желязков, Евгени Иванов, Николай Иванов и Мария Андонова, споделиха своите истории пред участниците в семинара.

Българска федерация по волейбол спечели мащабния, двугодишен проект /2022 – 2024/, съфинансиран от програма „Еразъм +“ Спорт на ЕК с наименование SERVE /№ 101050341/. Проектът е в партньорство с Национална спортна академия „Васил Левски“, Сръбската и Хърватската волейболни федерации и Университета на Виена. Името на проекта SERVE означава Smart Education Resources in Volleyball Environment. Неговата основна цел е да промотира образованието в и чрез спорта и да насърчи двойното кариерно развитие на състезателите по волейбол. Чрез транснационална мрежа от три от водещите международни волейболни федерации и две от водещите европейски образователни институции се разработва модел, който ще бъде тестван по време на проекта с цел да се наложи като устойчив европейски образователен и тренировъчен модел, който да повишава уменията на талантливите състезатели от спортни клубове, на участниците в масовия спорт в училищното образование и на всички свързани. Моделът ще включва иновативна дигитална програма, платформа и мобилна апликация, която ще е базирана на спорта волейбол, науката в него и на изследване и разчитане на данни. Проектът ще предложи нов подход и насърчаване на двойните кариери сред волейболни таланти.

 

221117 - ServeProject - 03

 

 

За периода на проекта ще бъдат обхванати талантливи волейболисти от спортни клубове на възраст между 9 и 19 години, треньори по волейбол, учители по физическо възпитание, студенти като и всички заинтересовани да участват в проекта.

УС на БФВ избра треньори на две национални селекции за подрастващи
22/Ное/22 16:19

На свое заседание, което се проведе днес в Парк-хотел „Москва“, Управителният съвет на БФ Волейбол утвърди старши треньори на две национални селекции за подрастващи.

Андреа Буратини бе избран за селекционер на мъже под 21 години.

Борислав Крачанов става треньор на жени под 19 години.

Беше допълнен състава на Комисията за детско-юношески волейбол с регионалния отговорник на регион Добруджа - Ангел Генчев.

Напусна ни бивш капитан на националите и участник на олимпиадата в Токио 1964
22/Ное/22 13:09

На 83 годишна възраст ни напусна волейболният национал и изтъкнато име от миналото Петко Пантелеев. Той е роден през 1939 година в Луковит, където започва своя път в спорта. Продължава в столичния Академик, с който става шампион на България и печели много награди. Избран е за капитан на националния тим на България.

Петко Панталаев е участник на две световни първенства (1962, 1966), както и на Олимпиадата в Токио 1964 година. На европейското първенство през 1963 година е определен за най-добър нападател на Стария континент. Два пъти поред, през 1964 и 1965 година, е избиран за най-добър волейболист на България. В периода 1975-1985 година е треньор в Кувейт. След това Пантелеев работи в спортната катедра на Медицинска академия, където е бил и неин ръководител.

Поклон пред светлата му памет!

Поклонението ще бъде в събота, 26 ноември, от 11:00 ч в църквата на Централни гробища в София.

БФВолейбол изказва съболезнования на близки и роднини на починалия.

Курс за нови съдии в Пловдив и Стара Загора
21/Ное/22 17:13

Регионалните съдийски комисии в Пловдив и Стара Загора ще организират съвместен курс за нови съдии по волейбол. Обучението ще се проведе в град Стара Загора и ще започне на 03.12.2022 г. от 10:00 часа в спортна зала Иван Вазов.

За допълнителна информация и записване 0888438418 - Светослав Костадинов.

"С волейбол на училище" продължава турнето из България
21/Ное/22 12:53

Превърналата се в любима за българските деца кампания на Българската федерация по волейбол „С волейбол на училище“ продължава своето турне из страната. То започна със старта на учебната година, а хиляди малчугани в различни точки на България вече играха волейбол и бяха запознати с основната цел на мащабния проект – че образованието и спортът не са две отделни посоки в живота, а могат да вървят ръка за ръка.

 

Програма с предстоящите събития по проекта „С волейбол на училище“:

21 ноември – 1 ОУ „Васил Левски“, Костинборд

23 ноември – СУ „Свети Паисий Хилендарски“, Златица

24 ноември – СУ „Цар Симеон Велики“, Видин

30 ноември – СУ „Христо Ботев“, Ихтиман

 

 

SV November 22-01-1

Проектът "С волейбол на училище" търси възможности за запалване на интереса на българските деца към обичаната игра и най-успешния отборен спорт у нас. За волейболните клубове пък това е пътека за селекция и привличане на таланти с желание и подходящи физически данни.

Инициативата популяризира и развива волейбола сред подрастващите. Волейболната игра е представяна на учениците от професионални треньори от волейболните клубове. Провеждат се открити уроци по волейбол с цел повишаване интереса към играта и откриване сред малките таланти в училище на бъдещите големи звезди на българския спорт.

 

SV November 22-02-2

Волейболните специалисти запознават учителите по физическо възпитание и спорт с новите методики за ранно обучение и развитие на подрастващите.

Българската федерация по волейбол е част и от програмата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) School Volleyball. Училищата, които си партнират с БФВ и волейболните клубове за популяризиране и развитие на волейбола, ще получат волейболни топки и ленти за волейболни мрежи, с които играта на учениците да стане още по-голямо удоволствие.

 

SV_November_22-03-3.jpg

 

Очаквайте ни и във вашето училище!

Страница 1 от 1483