Понеделник, 10 Февруари 2014 02:00
Зимна надпревара на Ученическата волейболна лига в Разград

  Започна  зимната надпревара на Ученическата волейболна лига – първенство 2013/2014г. която се организира  за поредна година от учителя по ФВС в ПТГ „Шандор Петьофи” Сашо Панчев.Тя се посвещава на класирането на националните отбори на България – мъже и жени на световните първенства през 2014г.

Трябва да отбележим също, че от близо 10-12 години за световни първенства се е класирал само  мъжкия национален отбор, а сега и женският. Това е безспорен успех на  българския волейбол и БФВ на фона на спада успехите на България на Световни и Европейски първенства.

  Първенството започна със срещите в групата на  девойките / 8-12 клас/, която е най- голяма- 5 отбора. Волейболистките от тимовете на ПМГ „Акад. Н. Обрешков” и ПГИ„Робърт Шуман”  се наложиха убедително с 3:0 гейма над съперничките си съответно от УСК „ОУ В.Левски” и ПТГ „Шандор Петьофи”. В другите срещи от тази група  ГПЧЕ „Екзарх Йосиф” се наложи с 3:2 гейма над отборите  на ПТГ „Шандор Петьофи” и ПМГ „Акад. Н. Обрешков”- победи постигнати в пети гейм. При юношите/11и12 клас/ най- оспорваната среща бе между „полиглотите” от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф”и „математиците”от ПМГ „Акад. Н. Обрешков”. След изравняване на геймовете до 2:2 в тайбрека се наложиха „полиглотите” с резултат 15:12 и се поздравиха с победата. Фаворитът в тази група отборът на ПГИ  „Робърт Шуман” се наложи с 3:1 над отбора на ПМГ „Акад. Н. Обрешков” . При юношите /8-10 кл./ доминираха пак „икономистите” от ПГИ  „Робърт Шуман”.Те победиха в първия кръг математиците от ПМГ с 3:1 гейма.  Волейболната надпревара  се  спонсорира от БФВ и УСК „ОУ Васил Левски” Разград.

 

 

Здравко ДУШКОВ