Понеделник, 27 Септември 2021 21:40
Георги Татаров: Трябва на всяка цена да спечелим следващите два мача
Снимка: Костадин Андонов/БФВ

Диагоналът Георги Татаров, който спечели сребърен медал от Световното първенство по волейбол до 19 години, се включи добре при загубата от Русия с 0:3 на шампионата на планетата за мъже до 21 години в България и Италия.

„Не влязохме достатъчно концентрирано в мача. Сякаш бяхме по-отпуснати от Русия, които знаеха какво искат. В тази група, когато загубиш една среща, след това става много трудно. Сега трябва да спечелим следващите два мача на всяка цена, иначе няма да играем финална четворка. Не бяхме достатъчно концентрирани в някои важни ситуации, но има и такива мачове и се надявам да се отърсим бързо от загубата и утре да започнем с нови сили“, коментира Татаров.

А помагат ли победите, които световните вицешампиони до 19 години натрупаха, на момчетата, които играят и на шампионата до 21 г.? 

„Със сигурност, когато си втори на Световно първенство, получаваш някакво самочувствие. За себе си смятам, че имам самочувствие, което успявам да покривам. Надявам се, че помагаме. Опитваме се постоянно да показваме желание и че искаме и тук да спечелим мадал, защото знаем какво е чувството да се качиш на подиума“, добави Татаров. 

 

БФВолейбол благодари на своите партньори: Лидл България, Гаритидж парк, СпортДепо, ОМВ България, Аджибадем Сити Клиник, Юнион Ивкони, Бачково, Булсатком, Спорт Тото, Министерство на Туризма, Министерство на младежта и спорта.