Понеделник, 20 Юни 2022 16:12
Николай Желязков: Очаквам първа победа в София, но и повече от една
Снимки: БФВ/startphoto.bg

България излиза срещу Иран на старта на турнира от Волейболната лига на нациите във вторник

Селекционерът на националния отбор на България за мъже Николай Желязков говори преди началото на турнира от Волейболната лига на нациите в София.

От 21 до 26 юни в "Арена Армеец" ще играят едни от най-големите звезди на световния волейбол. В първия ден от надпреварата България се изправя срещу Иран. На 24 юни "лъвовете" излизат срещу Австралия. На 25 юни родните национали играят със САЩ. На 26 юни България посреща Бразилия. Всички български мачове са от 20 часа.

„Моите очаквания са да направим първа победа именно в София. Надявам се на това, защото много я желаем. Много тренирахме, момчетата много се влагаха в подготовката и всички са заредени с енергия тази първа победа да дойде. Напрежението винаги съществува във волейболната игра. Но в крайна сметка ние сме хора, които трябва да успяват да се справят с него. Аз смятам, че сме подготвени и имам желание да спечелим не само срещу Австралия, но и срещу Иран. После имаме два мача срещу САЩ и Бразилия, в които ще дадем най-доброто от себе си. Волейбол е, топка е… Ако успеем да се поздравим с две победи и да измъкнем нещо от мачовете с Бразилия и САЩ, ще бъде супер“, каза Николай Желязков.

Той обяви, че центърът Алекс Грозданов отпада от състава до края на Волейболната лига на нациите. В състава е повикан Илия Петков.

„Хубавата новина е, че към отбора се присъдени Владислав Иванов, но лошата е, че губим Алекс Грозданов поради контузия. Една нелепа ситуация на мача с Канада, при която противников състезател влезе в нашето поле. Алекс има разкъсвания на колатерална връзка на коляното, което го вади за месец. Това означава, че няма да можем да го ползваме до края на турнира. Медицинският щаб прави всичко необходимо, той тренира с отбора, прави физиотерапия всеки ден, за да се възстанови възможно най-бързо. Но за съжаление това е контузия, която изисква време“, обясни Желязков.

thumbnail PTD 9163

 

„Много се надявам хората в България да дойдат в залата, публиката да ни подкрепи. Тези момчета имат нужда от подкрепа и аз сигурен, че ще дадат всичко от себе си. В момента разполагаме с млад състав, който трябва се изгради. Това е бъдещето на българския волейбол и пътят трябва да се извърви. Няма човек, който да каже колко точно време е необходимо. Със сигурност играем по-добре от първия мач и очаквам още по-добра игра на този турнир. А за Световното първенство, с включването на Цветан Соколов и Тодор Скримов, ще имаме съвсем друг облик, защото имаме равностойни състезатели на всички постове и високата класа на Цветан Соколов, който е най-добрият диагонал в света, когато е в добро състояние", добави селекционерът.

 Желязков говори и за подрастващите национали, които вече постигат резултати в техните възрастови групи.

„Има много хубави и качествени момчета в отборите и на Мартин Стоев, и на Найден Найденов. За съжаление не всеки успява да направи връзката между юношеския и мъжкия волейбол и да се наложи. Това е доказано през годините, но ако успеем оттам да извадим няколко момчета, които да се наложат в мъжкия отбор ще бъде много добре. Виждаме вече един Алекс Николов, който се налага и показва страхотни игри на 18 години", заяви Николай Желязков.

Селекционерът още веднъж призова феновете да покажат и търпение, но и своята подкрепа към младия български отбор по време на предстоящото ни домакинство от Волеболната лига на нациите.

 

thumbnail PTD 9139

Билети за турнира може да купите на касите на "Арена Армеец", онлайн на Eventim.bg и в партньорската мрежа на Eventim в цялата страна. Феновете ще могат да се насладят на шоуто в София на изключително изгодни цени и да гледат на живо някои от най-големите звезди на световния волейбол.

Билетът за един мач е 20 лева. Дневен билет за ден с два мача струва 30 лева. Дневен билет за три мача е на цена от 40 лева. Любим за най-големите фенове е билетът "Следвай отбора си" - всички 4 мача на един национален отбор от съответния турнир при мъжете или при жените на обща цена от 60 лева. Турнирен билет за 6-те състезателни дни и всички 16 мача седмицата е на цена от 150 лв.

Деца под 7 години влизат в "Арена Армеец" безплатно. Деца от 7 до 18 години ползват 50% намаление от цената на съответния билет. Входът за хора с увреждания е безплатен, като придружителят трябва да е с билет за съответния мач или мачове.

 

thumbnail_PTD_9127.jpg

 

Мъжкият национален отбор на България ще изиграе първия си мач от домакинския турнир от Волейболната лига на нациите на 21 юни срещу Иран.

 

ПРОГРАМА - ВОЛЕЙБОЛНА ЛИГА НА НАЦИИТЕ - МЪЖЕ

(СОФИЯ - 21-26 ЮНИ)

21 юни

17,00 часа

Австралия - Канада

20,00 часа

БЪЛГАРИЯ - Иран

22 юни

17,00 часа

Бразилия - Полша

20,00 часа

Сърбия - САЩ

23 юни

13,30 часа

Полша - Канада

17,00 часа

Сърбия - Бразилия

20,00 часа

САЩ - Иран

24 юни

13,30 часа

Сърбия - Канада

17,00 часа

Иран - Бразилия

20,00 часа

БЪЛГАРИЯ - Австралия

25 юни

13,30 часа

Канада - Иран

17,00 часа

Полша - Австралия

20,00 часа

БЪЛГАРИЯ - САЩ

26 юни

13,30 часа

Сърбия - Австралия

17,00 часа

САЩ - Полша

20,00 часа

БЪЛГАРИЯ - Бразилия

 

 

Билети за Волейболната лига на нациите може да закупите от тук: