Четвъртък, 28 Юли 2022 16:03
БФ Волейбол към играчите по плажен волейбол: Участвайте в регламентирани турнири!
Снимка: cev.lu

Българската федерация по волейбол отправи призив към всички състезатели, които искат да се включат в турнири по плажен волейбол. И най-важното е да внимават дали те са под егидата на БФ Волейбол, CEV и FIVB.

Следващата седмица в Бояна предстои състезание за любители, което не отговаря на съответните изисквания на трите органа, администриращи плажния волейбол - БФВ, CEV и FIVB. На него федерацията няма да праща съдии, няма да прави протоколи и никой няма да печели точки за световната ранглистата.

По изискване на FIVB българската федерация е задължена да докладва кои състезатели са участвали в нерегламентиран турнир. Всички те подлежат на санкции от FIVB. Единствено в турнири под нейната егида се раздават точки за световната ранглиста.

Член 25 от наредбата за състезанията гласи: "Състезатели, участващи в турнир по плажен волейбол в национален тур, който не е под егидата на местната федерация, или без писмено съгласие от федерацията-домакин, ще бъдат обект на наказание според наредбите на федерацията. След решение на изпълнителния комитет на FIVB в Токио на 25 ноември 2009 година състезатели, участващи в състезания, които не са ауторизирани от FIVB, могат да бъдат наказани със спрени права за неопределено време и/или финансова санкция. Всяка федерация е длъжна да докладва на FIVB при съмнения за участие на състезатели в такива специфични турнири. Списъкът с одобрените състезания е публикуван в сайта на FIVB/Volleyball World."

Ето и задължителни изисквания към националната федерация и евентуалните промоутъри, ако организират турнир по егидата на FIVB. Нито едно от тях не отговаря на изискванията за любителския турнир 5-7 август в Бояна.

* За да бъде един турнир хомологизиран и вкаран в календара на европейската конфедерация по волейбол CEV, съответната федерация домакин трябва да уведоми CEV поне 30 дни преди съответния турнир, както бе направено от БФВ за всички надпревари от тазгодишния национален тур на България.

* Националният организатор е длъжен да представи доклад по всички аспекти на турнира 90 дни по-рано. Всички те трябва да бъдат преведени на английски.

* Крайният срок за одобрениe от Volleyball World трябва да е не по-рано от 120 дни.

* Крайният срок за плана за осветлението и неговото одобрение е не по-малко от 60 дни.

* Всички разрешения и инженерни планове трябва да изпратени във Volleyball World не по-малко от 10 работни дни преди началото.

* Финалният план трябва да бъде одобрен от Volleyball World не по-рано от 14 дни преди старта на продажбата на билети.

* Медицинските сервизи и процедури, както Ковид-19 протоколите и списъка с лекари и санитари трябва да е изпратен във Volleyball World и FIVB не по-късно от 60 дни преди турнира.

* Ковид-19 протоколите трябва да бъдат обновени от местните медицински власти и изпратени във Volleyball World и FIVB до 30 дни преди състезанието.

* Планът за действие при индивидуални инциденти трябва да е съгласуван с Volleyball World до 60 дни преди състезанието.

* Крайният срок за местата по трибуните трябва да е съгласуван до 120 дни преди турнира.

* Крайният срок за определяне цените на билетите трябва да е изпратен за одобрение от Volleyball World най-късно 90 минути преди турнира.

* Планът за превоз на участниците трябва да е изпратен във Volleyball World до 45 дни преди състезанието.

* Хотелите за участващите трябва да са потвърдени пред Volleyball World до 60 дни преди състезанието.

Българската федерация по волейбол обръща специално внимание на плажните състезатели и миналата година у нас се проведоха няколко турнира от най-висок ранг при сериозен интерес. Целта е традицията да продължи и България да излъчи дуо за олимпийските игри в Париж през 2024 г

БФ Волейбол проведе разговор с организаторите на турнира в Бояна с цел да бъде включен под егидата на федерацията. Домакините отказаха това да се случи.