Вторник, 20 Септември 2022 16:28
Новият сезон по волейбол за мъже ще се излъчва по телевизия b1b.box
Снимка: НВЛ/startphoto.bg

Спортната телевизия ще излъчва по четири мача на седмица

 

 Телевизия b1b.box придоби правата за излъчване на мачовете по волейбол за мъже през новия сезон 2022/2023 на Национална Волейболна Лига (НВЛ). Това съобщиха днес на пресконференция Живко Желев, председател на НВЛ и Ерик Калртон, оперативен директор и собственик на спортната телевизия. В рамките на тригодишното партньорство b1b.box ще излъчва на живо по 4 мача на кръг от шампионата на „Ефбет Супер Волей“, финала за „Суперкупата на България“, както и всички мачове от финалния турнир на „Купа България“. Волейболните мачове ще се излъчат в един от най-гледаемите часови пояси - от 18.00 часа всеки петък, събота, неделя и понеделник.

 

Media 20 9 2022 10 27 59 160

 

 

„Партньорството с телевизия b1b.box идва в точния момент и е чудесно допълнение в развитието на клубния ни волейбол. В последните няколко сезона, нашият спорт еволюира не само на чисто игрово ниво, а и като завършен продукт, следвайки най-съвременните тенденции в спортния „ентъртеймънт“. Щастливи сме, че повече хора ще могат да видят повече от нашите мачове“, сподели Живко Желев по време на пресконференцията в хотел „Витоша“.

 

Media 20 9 2022 10 28 0 160

 

 

 Президентът на Българската Федерацията по Волейбол Любо Ганев от своя страна сподели стратегическите планове на организацията за развитието на волейбола в България, успехите на родните ни отбори, както и предстоящите български първенства и участието в европейски и световни шампионати.

 

Media 20 9 2022 10 29 8 469

 

Сезонът на Национална Волейболна Лига стартира на 14 октомври със старта на „Ефбет Супер Волей“ в двубоя между „Левски-София“ и „Монтана Волей“, а официалното откриване по традиция ще се състои по време на мача за „Суперкупата на България“ на 15 октомври в гр. Пловдив, където е планиран безпрецедентен за надпреварата спектакъл. В продължение на седем месеца, феновете ще могат да се наслаждават на волейбол от най-високо ниво в първенствата на „Ефбет Супер Волей“, „Суперкупа на България 2022“, „Купа на България 2023“ и „Купа на България 2023 – Висша лига“.

„Партньорството с НВЛ е продължение на традицията да излъчваме много българския спорт и във всички негови дисциплини, както и развитието на младите ни таланти още от юношеска възраст. Надяваме се феновете да са доволни от разширеното отразяване на лигата в ефира на b1b.box. Всичко това нямаше как да се осъществи без подкрепата на „Булсатком“ и продуцентът Съркъл медия“, коментира Ерик Калртон.

 

Media 20 9 2022 10 26 38 80

Спортната медия продължава традицията да излъчва волейболни надпревари, след като миналата година бе медиен партньор на Световното първенство по волейбол за младежи до 21 г. Сред открояващите се продукции на b1b.box са също „Международната колоездачна обиколка на България – 2021 – 2022“, „Купа Дейвис“, кръговете от „Формула 4“ с участието на младия ни талант Никола Цолов, подкрепен от водещия телевизионен оператор „Булсатком“ и още много други.

b1b.box се разпространява във всички ТВ планове на „Булсатком“, както и е налична във водещите разпространители на телевизия. Живите предавания са свободно достъпни и през Интернет, на уебсайта на телевизията - ( https://b1b.tv/).

За НВЛ:

Национална Волейболна Лига е комисия към Българска Федерация по Волейбол, със самостоятелно управление и бюджет. Председател на комисията е Живко Желев, който ръководи лигата, заедно с екипа си, от началото на сезон 2021/22. В рамките на лигата са следните надпревари „Ефбет Супер Волей“, „Суперкупа на България“, „Висша Лига“, „Купа България“, „Купа България – Висша лига“.

За b1b.box

Национална телевизия b1b.box предоставя разнообразие от предавания на спортна тематика, като: бойни спортове, футбол, футзал, волейбол, моторни спортове и всичко най-интересно от света на спорта в България.Мисията на телевизията е да излъчва и продуцира различни видове спорт, основно от България. Набляга се на популяризацията на българските спортисти – аматьори, професионалисти, юноши и девойки.