Неделя, 22 Януари 2023 00:19
Владислав Тодоров: Демонстрирахме характер и желание за победа
Снимка: cev.lu

Националният отбор за жени под 17 години победи Гърция с 3:1 в първия полуфинал от европейската квалификация в Турция и се класира за финал. В спора за първото място нашите момичета ще срещнат състава на Турция, който се наложи над Румъния с 3:0 в другия полуфинал. Спорът за златото е на 22 януари от 19:00 часа.

Старши-треньорът Владислав Тодоров изрази задоволството от характера на състезателките в мача.

„Започнахме сковано. Имахме очаквания, че отборът на Гърция ще започне силно и те го направиха. Изпълняваха силен насочен начален удар. Но след първата част момичетата се справиха със себе си и със собствените си страхове. Отново показаха възможностите си и заиграха както могат. Демонстрирахме характер и желание за победа, независимо от грешките и натиска на съперника. Справихме се и всички много се радваме от победата. Излизаме да се борим за първото място на турнира.“

БФВ изказва своята благодарност към партньорите подкрепящи националните отбори на България за подрастващи: Лидл България, ОББ, Гаритидж парк, Спорт Депо, Dell Technologies, PolyComp, Спорт Тото, Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.